akcesoria a cena

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

amc1
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: amc1 »

Twój dekarz ma całkowitą rację. Może po prostu krokiew oszlifowana i pomalowana dobrą lakierobejcą albo
obita płytka włókno - cementową, ale w tym drugim przypadku kolor "złoty dąb" będzie raczej na pewno nie osiągalny. PCV słabo nadaje się do budowy w ogóle a już do elementów ozdobnych na zewnątrz budynku w żadnym wypadku.

FlyBoy
Początkujący
Początkujący

Post autor: FlyBoy »

No to kurczę trochę kiepsko, a Plativan tak się reklamuje że jego produkty są bardzo trwałe :/ Co z pasem podrynnowym, czy tam można użyć PCV czy raczej też nie? Jaka jest trwałość drewna, gdybym zdecydował się zrobić to z naturalnego dębu dobrze zaimpregnowanego? Macie może zdjęcia szczytów wykończone płytkami włókno-cementowymi?

amc1
Superużytkownik
Superużytkownik

Gdzieś miałem, postaram się znaleźć i przesłać.

Awatar użytkownika
marcinradom
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinradom »

witam, witam
jako przykład elewacji pokrytej struktonitem Obrazek

szczyty ze struktonitu:
http://www.e-dach.pl/dachy_dachowki_ceramiczne.php należy kliknąć pierwszą od góry fotkę w drugiej i w trzeciej kolumnie.
pozdrawiam

amc1
Superużytkownik
Superużytkownik

To jest na pewno struktonit czy naturalny łupek?

Awatar użytkownika
marcinradom
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinradom »

amc1 pisze:To jest na pewno struktonit czy naturalny łupek?
to wyniki wpisania w googlach hasła "struktonit". pierwsze foto rzeczywiście wygląda jak łupek, ale na reszcie fotek jest to o co powinno:-) mam gdzieś zdjęcia realnego dachu ze szczytami obrobionymi struktonitem, ale podczas przeprowadzki gdzieś te foty zapodziałem. musiałem się więc posiłkować googlami.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”