Jeżeli chcesz zaadaptować swoje poddasze to koniecznie musisz znać wszystkie aspekty, z jakimi możesz się spotkać przy remoncie poddasza. Oprócz tego w tym dziale poznasz pomysły innych na aranżacje tego pomieszczenia.
Witam.
Jakie koszta i materiały będą potrzebne do zrobienia czegoś na styl pokoju na poddaszu?
Chodzi mi o coś prostego, i łatwego w budowie.
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam
szczerze mówiąc, czeka Cię całkiem ciężka praca - potrzebnych będzie mnóstwo materiałów. Z mężem wymyśliliśmy, by na poddaszu zaaranżować fajny pokoik dla naszych dzieci. Ładnie to wszystko poszło, tylko później problem byl z meblami. Ale w końcu znalazłam funkcjonalne łóżko piętrowe i dzieciaki sa zadowolone
jeżeli masz drewniany strop to zostaje tylko stelaż alu + płyty g-k a na podłogę płyty OSB. Są tacy co wykonują całe pomieszczenia na poddaszu z płyt OSB, ale jak to później wygląda to nie wiem
Zależy czy masz jakieś ścianki już na poddaszu czy pusta przestrzeń. Jeżeli nic nie ma to czeka was postawienie ścianek, może wylewka wyrównująca jeśli jej niema w zależności czy chcecie na podłogę panele czy też nie lub dacie jakaś wykładzinę na podłogę w pokojach. Ściany z regipsu można by zrobić + dodatkowo podwieszany sufit, malowanie, itp. Myślę że w ok 2 tysiakach powinno się wszystko zmieścić. w zależności jaki duży pokój i wyposażenie czy jest czy kupowane. od 2-5 tysiaków.
Ja obecnie urządzam pokój na poddaszu. Mam w planie zrobić pokój relaksacyjny, z telewizorem, kanapą, konsolą, barkiem. Mam juz koncepcję z wykładziną na podłodze, białe ściany i niezbyt dużo światła.