Mam problem. Chcę założyć folię dachową paroprzepuszczalną..
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
przemekprzemek
- Początkujący

Mam problem. Chcę założyć folię dachową paroprzepuszczalną..
Mam problem. Chcę założyć folię dachową paroprzepuszczalną na więźbę dachową jeszcze przed zimą pod dachówkę betonową, którą zamierzam założyć wiosną. Czy nic się nie stanie z folią??? Czy nie straci swoich właściowości pod wpływem warunków atomsferycznych???
Każda folia wysokoparoprzepuszczalna jest szczególnie wrażliwa na działanie promieniowania UV. Śnieg i deszcz na dłuższą metę także jej nie pomogą, szczególnie, że w tym przypadku ma to trwać kilka miesięcy. Radzę przykryć folią i od razu, nawet w zimie położyć dachówkę, co z punktu widzenia technologii i sztuki budowlanej jest w pełni dopuszczalne. Problemy mogą pojawić się tylko z klejem na taśmach uszczelniających, dobry dekarz powinien sobie jednak poradzić bez większych problemów.
-
Picadoor
Od siebie dodam, że wybredność gdzie jak gdzie, ale przy podejmowaniu decyzji - jaka to ma być folia - jest tutaj szczególnie polecana. Radzę na tym nie oszczędzać i krytycznie przyjmować obietnice, że tanie, a będzie bardzo dobre.
Jako handlowiec powiem tak. Materiały budowlane dzielą się na dwie zasadnicze grupy:
na tanie lub na dobre. Nie ma innej alternatywy, a wszelkie inne podziały na grupy są dopiero później.
pozdro
Jako handlowiec powiem tak. Materiały budowlane dzielą się na dwie zasadnicze grupy:
na tanie lub na dobre. Nie ma innej alternatywy, a wszelkie inne podziały na grupy są dopiero później.
pozdro