Piekarnik a opcja samoczyszczenia
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Piekarnik a opcja samoczyszczenia
a fuj. Moja teściowa ma taki durny zwyczaj. Śmierdzi na kilometr. Już wolę rozwiązanie polecone przez Yaska.BANDITO pisze:octem!
Zawsze lepszy będzie odpowiedni środek. Ocet tylko w niektórych wypadkach pomaga.
na kamień w czajniku to i owszem, ale nie do piekarnika, moje mleczko już doszło, wypróbowałam i świetna sprawa, zero szorowania, nawet spalony na węgiel ser z pizzy usunęło 
Ja tam wolę jednak sama doczyścić piekarnik, mam wtedy pewność że w każdym rogu jest doczyszczony. Teraz jest spory wybór dobrych środków do czyszczenia
Po pierwsze obecnie piekarniki poniżej 1000 zł mają opcje samoczyszczenia, wydaje się ciekawą opcją. Piekarnik jak się używa, to się brudzi, niestety. Tłuszcz osiada na szybie itp. Oby ta funkcja ułatwiała mycie piekarnika 
-
Pawel Trefl
- Początkujący

- Kontakt:
Chyba wypróbuję rozwiązanie z mleczkiem i podgrzaniem. Wynajmujemy ze znajomymi od niedawna mieszkanie studenckie i widzimy, że trochę czasu trzeba poświęcić, aby ten piekarnik doprowadzić do odpowiedniego stanu.
-
MonikaMarkiewicz
- Zainteresowany

Nowa linia Amiki jest rewelacyjna, bo ma pyrolizę do czyszczenia, kiedyś myślałam, zę tradycyjne czyszczenie jets dużo lepsze,a te nowoczesne nie doczyszczą go dobrze, ale okazało się, ze taka funkcja jest super, bo działa w bardzo wysokiej temperaturze. Też kiedyś się tak męczyłam ręcznie właśnie z melczkiem
- ania-marcin
- Zainteresowany

- Kontakt:
A to nie jest tak z tą pyrolizą, ze można ją zrobić 2- 3 razy a potem już ta funkcja nie działa..?
Nie trzeba mieć specjalnych funkcji żeby dokładnie wyczyścić piekarnik, tutaj: http://www.technikan.pl/poradniki/porad ... arnik.html można znaleźć kilka sprawdzonych sposobów na wyczyszczenie piekarnika