Jakie okna kupić?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Jakie okna kupić?
jak dla mnie musiały być najwyższej jakości z gwarancją bezpieczeństwa, dlatego jak ja wybierałam okna do domu to postawiłam na te http://styleline.pl/ bardzo sobie chwalę i też narzekać nie mogę, bo nie mam ku temu żadnych powodów
- elamazurela
- Początkujący

- Kontakt:
I okna PCV i drewniane mają swoje plusy i minusy. Wiadomo że drewno wymaga pielęgnacji i renowacji itd, ale nie oznacza to że jest gorszym produktem. Przy PCV się człowiek po prostu nie narobi 
Proponuję okna Avante bardzo ciekawa estetyka napewno klasę wyższa od innych , do tego bardzo dobre parametry techniczne .
www.oknaminsk.pl

www.oknaminsk.pl

-
dragoranka
- Początkujący

-
Kondrad2000
- Początkujący

c.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2014, 19:00 przez Kondrad2000, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kondrad2000
- Początkujący

Tez jestem tego zdania! Kiedy ja zastanawiałem sie nad kupnem okien zona naciskala zeby kupic tansze, ale ja postawilem na swoim i kupilem okna u Jezierskiego(jakies 4lata temu), nie zaluje. Co prawda zaplacilem sporo ale pakiet 3 szybowy ze wspołczynnikiem 0,5, ciepla ramka sprawiaj ze faktycznie dom jest energooszczedny. Warto napoczatku zainwestowac zeby potem nie dokladac.ulik pisze:Cena okna nie gra aż tak ważnej roli czasem lepiej dopłacić więcej ale kupić okna pasywne, energooszczędne jakieś pcv-aluminiowe , które wyglądają nowocześnie i są bardzo solidne.
Właśnie się zastanawiam czy w nowym mieszkaniu nie wymienić okien na aluminiowe, zwłaszcza że coraz więcej jest o nich w tego typu poradnikach http://www.ekoplast-krakow.pl/porady/ok ... opularnosc Niby są "zimne" jednak wytrzymałość takiego okna chyba w zupełności wynagradza wszystkie "przeciw"ulik pisze:Cena okna nie gra aż tak ważnej roli czasem lepiej dopłacić więcej ale kupić okna pasywne, energooszczędne jakieś pcv-aluminiowe , które wyglądają nowocześnie i są bardzo solidne.
Okna drewniane są bardziej wytrzymałe niż plastiki, ja z racji tego, że mieszkam w domu zdecydowałam się na drewniane, fakt trzeba co jakiś czas odświeżać ramy, ale ogólnie jesteśmy z nich zadowoleni.
Też bym był za oknami drewnianymi. Niedawno wybierałem do domu i fachowcy z http://www.euro-windows.pl/ właśnie takie mi zdecydowanie doradzili.
Niekoniecznie,wszystko zależy od naszego budżetu,ja polecę tańszy i zarazem dobrej jakości profil PCV,akurat oknami zajmujemy się na co dzień,chętnie doradzimy i pomożemy podczas wyboru.
To zależy gdzie te okna chcesz montować, w mieszkaniu zdecydowanie polecam PCV np. Ovlo Classic z Dobroplastu. Ja w swoim mieszkaniu zamontowałem ten profil ze Składu Okien w Bykowie koło Wrocławia, gdyż tak mi tam poradzono. I decyzja była słuszna bo okna nie tylko są tanie ale i dobre. Szeroki profil i wysokie parametry sprawiają ze okna te trzymają ciepło i nie sprawiają probleów z użytkowaniem. Natomiast przy budowie domu zamontowałbym okna drewniane. Mają lepszą wentylację oraz dobrą izolację cieplną. Niestety są droższe i wymagają okresowej konserwacji, no ale za standard się płaci.
Jan z Wrocławia
To zależy gdzie te okna chcesz montować, w mieszkaniu zdecydowanie polecam PCV np. Ovlo Classic z Dobroplastu. Ja w swoim mieszkaniu zamontowałem ten profil ze Składu Okien w Bykowie koło Wrocławia, gdyż tak mi tam poradzono. I decyzja była słuszna bo okna nie tylko są tanie ale i dobre. Szeroki profil i wysokie parametry sprawiają ze okna te trzymają ciepło i nie sprawiają probleów z użytkowaniem. Natomiast przy budowie domu zamontowałbym okna drewniane. Mają lepszą wentylację oraz dobrą izolację cieplną. Niestety są droższe i wymagają okresowej konserwacji, no ale za standard się płaci.
Jan z Wrocławia
-
LandonJutras19712
- Początkujący

Wiele ciekawych uwag, na pewno skorzystam, dzięki!