Nawierzchnia w ogrodzie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
marekzzabek
- Zaawansowany

Re: Nawierzchnia w ogrodzie
Myślę, że granit/kostka na podjazd to jednak w kolorach ciemniejszych lepiej się sprawdzi. Takie sysemy jak h-plus czy nanotechnologia jak np w pozbruku na pewno dużo dają, ale smar na jasnej kostce to tak czy inaczej będzie już cieżko usunąć
A takie coś:

-
mariposa555
Ja w swoim ogrodzie użyłam sztuczne nawierzchnie. Są bardzo trwałe i bezpieczne. Użyłam ich w miejscu gdzie najczęściej bawią się dzieci, połączyłam to z małym placem zabaw. Dało to super efekt.
nawierzchnia sztuczna to dobra w miejscach publicznych jak place zabaw, a w domu to troche nie bardzo, lepiej dzieciom plac zrobić na trawniku 
Popieram na trawie dzieci są też bezpieczne a do tego nic tak nie ingeruje w wyglad ogrodu jak własnie taka sztuczna nawierzchnia... bleee
mało że blee to jeszcze masakrycznie droga taka nawierzchnia 
niestety taki materiał, wiesz atesty itd. też kosztują więc cena się automatycznie podnosi :/
tutaj już lepie - tak pomiędzy ciemnym, a jasnym. teraz kwestia dopasowania do elewacji chociażby. chyba, że elewację pod kostkęduszek87 pisze:A takie coś:
U siebie wyłożylismy Promenadę granodioryt, dopasowanie do tynku domku i powiem wam wygląda fantastycznie, tylko musicie dobrać sobie ładne meble ogrodowe i obok koniecznie trawniczek. Fajne uczucie jak po latach pracy w końcu sobie można zafundować coś ładnego

No rzeczywiście fajna sprawa kiedy już nas stać na taras i ogród
a jak o nią dbasz??
a jak o nią dbasz??
a nóg nie wykręcacie na tej ścieżce? ja to np widziałem w necie takie filmy, ze sciezki wykłada sie geowłókniną i sypie zwir płukany i powiem ze wyglada to fajne 
-
marekzzabek
- Zaawansowany

wole zdecydowanie coś bardziej stabilnego jednak 
-
adam_krakow
- Aktywny

a powiedzcie mi impregnujecie bruk? spotkałem się z opinią, że powinno się impregnować. Znalazłem środek dynasil st bruk, znajomy pracujący w sklepie budowlanym mi polecił, podobno fajnei wyciąga kolor a przy tym chroni przez wodą i zabrudzeniami. Tylko czy taka impregnacja rzeczywiście jest zniezbędna? to jak? impregnować czy nie?
Kostka z załączonego wyżej zdjęcia wygląda super, szczególnie różne wymiary połączone w jeden wzór. Z granitu nie da się uzyskać takiego wzoru, ciężko się go kształtuje, to jedna z przewag kostki betonowej nad kamienną.
Różnorodność kształtów, kolorów czy wzorów przemawia na plus za kostką betonową. Również cena.