Czy przyjety kosztorys 110 zł za m2 ściany z pustaka na cienką spoinę w poznaniu to dużo czy mało?
Jakie mieliście koszty fundamentu cena chudziak plus ława bez wykopu ile stali etc.
Ile kosztowały was tynki wylewki posadzki instalacje wdne.?
Koszt budowy domu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Koszt budowy domu
Dawniej się słuchało Moskwy a teraz Brukseli
-
agnieszka71
Re: Koszt budowy domu
Siema
Znalazłem ciekawą stronkę z opisanymi tematami budowlanymi
Jak ktoś tak jak ja jest w tech. budowlanym , albo wyżej zapewne mu się przyda ponieważ mądrze tam piszą
Nie bierzcie tego jak reklamy , chcę tylko pomóc potrzebującym
Miłego dnia
Znalazłem ciekawą stronkę z opisanymi tematami budowlanymi
Jak ktoś tak jak ja jest w tech. budowlanym , albo wyżej zapewne mu się przyda ponieważ mądrze tam piszą
Nie bierzcie tego jak reklamy , chcę tylko pomóc potrzebującym
Miłego dnia
-
DURSKI DOMY
Witam.
Najlepiej potraktować kosztorys całościowo czyli około 1400 pln za metr kwadratowy za stan surowy zamknięty. Instalacje elektryczne to rozpiętość od 6000 do 15000 pln w zależności od tego co będą zawierać. Np. rolety elektryczne, telewizja, głośniki kina domowego, internet w sypialniach, instalacje na zewnątrz budynku. Instalacje CO mogą kosztować od 30 do 50000PLN. Roboty wykończeniowe to 800 do 1200 pln za m2 . Wszystko zależy jednak od indywidualnych preferencji.
110 PLN za ścianę to całkiem przyzwoita cena.
Pozdrawiam i życzę powodzenia. Paweł Durski z portalu Jak wybudować dom jednorodzinny
Najlepiej potraktować kosztorys całościowo czyli około 1400 pln za metr kwadratowy za stan surowy zamknięty. Instalacje elektryczne to rozpiętość od 6000 do 15000 pln w zależności od tego co będą zawierać. Np. rolety elektryczne, telewizja, głośniki kina domowego, internet w sypialniach, instalacje na zewnątrz budynku. Instalacje CO mogą kosztować od 30 do 50000PLN. Roboty wykończeniowe to 800 do 1200 pln za m2 . Wszystko zależy jednak od indywidualnych preferencji.
110 PLN za ścianę to całkiem przyzwoita cena.
Pozdrawiam i życzę powodzenia. Paweł Durski z portalu Jak wybudować dom jednorodzinny
ja uważam że wszystko zależy od projektu domu, budynek budynkowi nie równy. A więc najlepiej wybierz sobie ostateczny projekt następnie z nim zadaj pytanie firmą o wycenę. Mnie osobiście najbardziej podobają się domki w stylu http://www.dominanta.pl/ ładne nie za duże i przestronne a dodatkowo tanie w budowie 
Muszę się do poznania przeprowadzić, ja tam brałem 2 dyszki ale miałem "pomocnika" i z rusztowania nie schodziłem, kwestia tego czy hektary lotniska czy bardziej labirynt fauna czy jak on tam miał.