Sposoby kompensacji miedzianych instalacji grzewczych

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Redakcja
Redakcja
Kontakt:

Post autor: Redakcja »

Stosując rury miedziane do instalacji grzewczych należy pamiętać, że materiał ten zmienia swoje wymiary wraz ze... Sposoby kompensacji miedzianych instalacji grzewczych >>
Redakcja

Galewski
Początkujący
Początkujący

Post autor: Galewski »

Ja mam u siebie stare rury i trzeba po 30 latach jednak je wymienić. Uważacie ze wymiana na miedziane posłuży dłużej niż te 30 lat ? Czy warto iść w tym kierunku ?

Enerbau
Ekspert budowlany
Ekspert budowlany

Re: Sposoby kompensacji miedzianych instalacji grzewczych

Post autor: Enerbau »

ło matko, po 30-dziestu latach, to i technologia i systemy grzewcze się zmieniły. Galewski, nie idziemy ta drogą! Na pewno pseudo reklama Panie Galewski , Panu nie pomoże!

Nie po to izolujemy, by robić centralne.

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

Jeżeli mam inwestować to na pewno nie w miedź chyba że chodzi o akcje KGHMu - choć chyba lecą w dół skoro tyle kapuchy idzie w reklamowanie miedzi. Ale ja bym poszedł w złoto ew. kamienie szlachetne. Słyszałem też że aktualnie ceny bursztynu równają się z cenami złota więc to też może jakaś inwestycyja.

Enerbau
Ekspert budowlany
Ekspert budowlany

Post autor: Enerbau »

Bolas pisze: Słyszałem też że aktualnie ceny bursztynu równają się z cenami złota więc to też może jakaś inwestycyja.
Rzeczywiście jest boom na bursztyn. Jednak degradacja środowiska wydobyciem tego złoża woła o pomstę do "nieba"

Nie po to izolujemy, by robić centralne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”