postawienie scianki dzialowej na glazurze
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
postawienie scianki dzialowej na glazurze
Czy moge postawic scianke dzialowa z betonu komorkowego o grubosci 12cm na wysokosc raptem 1.5m ( ma to byc podest pod 40-50kg ciezar) na plytkach podlogowych? Plytki sa idealnie proste i w dokonalym stanie.
Kupilem juz zaprawe atlas ekstra.
Czy beton komorkowy bedzie sie trzymal glazury jesli polacze je na ta zaprawe?
Kazda warstwa bedzie zbrojona do istniejacej sciany pretami.
Kupilem juz zaprawe atlas ekstra.
Czy beton komorkowy bedzie sie trzymal glazury jesli polacze je na ta zaprawe?
Kazda warstwa bedzie zbrojona do istniejacej sciany pretami.
-
KTH
Re: postawienie scianki dzialowej na glazurze
w miescu ścianki na szerokość 13 cm wytnij płytki diaksem flexem czy po prostu szlifierką kątową i na posadzce postaw ściankę, 20 min roboty a ile mniej pytań i kombinowania
nie tego dotyczylo moje pytanie wiec odpowiedz nie na temat
dla kolejnych wypowiadajacych sie w podobnym tonie - nie mam szlifierki i stad powstalo moje pytanie, bo przeciez oczywistym jest ze klei sie beton do golej podlogi.
Czesc osob robi takie scianki i klei do glazury i wtedy do zaprawy dodaje kleju do ceramiki - pytanie skierowane do osob doswiadczonych - KONKRETNIE zadane jak w pierwszym poscie
dla kolejnych wypowiadajacych sie w podobnym tonie - nie mam szlifierki i stad powstalo moje pytanie, bo przeciez oczywistym jest ze klei sie beton do golej podlogi.
Czesc osob robi takie scianki i klei do glazury i wtedy do zaprawy dodaje kleju do ceramiki - pytanie skierowane do osob doswiadczonych - KONKRETNIE zadane jak w pierwszym poscie
Krystian, spokojnie. Wystarczy grunt szczepny Ceresit CN 94.
-
KTH
mnie gówna drutem nie uczyli wiązać ... chyba czas najwyższy do standardów przystać i zacząć jak wszyscy 
ok, zrobilem test czy sie masa trzyma kafelkow i sie nie trzyma wiec kupielem szlifierke i wycialem ten kawalek.
Pod kafelkiem jest sporo jakiegos kleju do plytek.
Skuwac go czy postawic na nim?

Pod kafelkiem jest sporo jakiegos kleju do plytek.
Skuwac go czy postawic na nim?