Baterie kuchenne eko
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Baterie kuchenne eko
Czy ktoś z Was może mi polecić baterię do kuchni, która będzie oszczędzać wodę? proszę o poradę;)
Re: Baterie kuchenne eko
A nie lepiej:
zawsze zakręcać,jeśli nie musisz korzystać z bieżącej wody -czyli np. myte naczynia najpierw zmyj gąbką z płynem a dopiero potem opłucz pod bieżącą wodą.
zainwestować w zmywarkę
uszczelnić kran,z kapiącej baterii może wyciekać nawet 15 litrów wody dziennie, co w skali roku daje ogromne ilości,a przy okazji może ona powodować nieestetyczne zacieki i ślady kamienia na zlewozmywaku...
zawsze zakręcać,jeśli nie musisz korzystać z bieżącej wody -czyli np. myte naczynia najpierw zmyj gąbką z płynem a dopiero potem opłucz pod bieżącą wodą.
zainwestować w zmywarkę
uszczelnić kran,z kapiącej baterii może wyciekać nawet 15 litrów wody dziennie, co w skali roku daje ogromne ilości,a przy okazji może ona powodować nieestetyczne zacieki i ślady kamienia na zlewozmywaku...
Nadchodzi sezon na... tanie-grzanie.net
no ale jak kapie, to nie ciągnie bezpośrednio z licznika to co się martwisz:D
oszczędne zmywanie naczyń oczywiście też trzeba praktykować nie mniej jednak energooszczędne baterie kuchenne to podstawa w kuchni, bo zużywamy tu najwięcej wody.
-
michal_drzen
- Zainteresowany

Ciekawe, pierwsze słyszę o takich bateriach łazienkowych.
kuchennych nie łazienkowych
tutaj znalazłam informację na temat takich baterii
-
Euro-Zakupy
- lubie spamować
Jeżeli chcesz naprawdę oszczędzić wodę podczas zmywania naczyń to zainwestuj w zmywarkę,zużycie maleje o około 25% a wiec jest to odczuwalna różnica,wiem to z własnego doświadczenia,a do tego także musisz mieć dobre i skuteczne tabletki do zmywarki ,tutaj możemy pomóc i doradzić.
-
Semprefidellis
- Zainteresowany

Do samej baterii są perlatory które powodują większe ciśnienie co daje większą efektywność mycia. Jednak nic nie przebije dobrej zmywarki tylko różnica cen to jakieś 1300 zł
Nawet nie wiedziałem że są baterie eko
U nas w domu jest zasada że nie lejemy wody gdy nie trzeba, tutaj wielki ukłon do nauczycieli w szkole moich dzieci, skutecznie wpoili zasady oszczędzania wody:)
Perlatory posiada obecnie chyba większość baterii kuchennych i łazienkowych.
Bateria, ktora oszczedza wode. To jakas magia?:D Jedyne co przychodzi mi do glowy to spienienie wody ale chyba malo to daje bo skoro w marketa tego nie stosuja (a tam oszczedzaja na wszystkim) to pewnie jest to zwykly bajer.
-
Euro-Zakupy
- lubie spamować
Uwierz że to żadna magia ale fakty,są baterie które naprawdę oszczędzają wodę,mowa tutaj o jej zużyciu w skali np miesiąca. w szczególności przez wiele osób polecane są tutaj baterie bezdotykowe,to dobre rozwiązanie.
-
ceramika design
- Aktywny

Można też pomyśleć o bateriach z termostatem - mówi się, że można z nimi zaoszczędzić wodę.
to zmywarke kup a nie baterie eko
- justyna19930
- Zainteresowany

można coś więcej na ten temat?ceramika design pisze:Można też pomyśleć o bateriach z termostatem - mówi się, że można z nimi zaoszczędzić wodę.