Używaliście kiedyś farb tablicowych na ściany??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Chodzi o takie farby że się maluje ścianę, i można po niej potem malować kredą i ścierać jak normalną tablicę?
Chodzi o takie farby że się maluje ścianę, i można po niej potem malować kredą i ścierać jak normalną tablicę?
Re: Używaliście kiedyś farb tablicowych na ściany??
Osobiście nie używałam, ale znajomi coś takiego robili - to są farby rustoleum - faktycznie malujesz taką ścianę i masz powierzchnię tablicową. Jeszcze można to samo miejsce przelecieć farbą magnetyczną i masz 2 w 1: powierzchnie tablicowa i powierzchnię do przyczepiania na niej karteczek z magnesami. Fajna sprawa:)
Takie farby są do dostania np tu: http://www.wallstudio.pl/sklep albo w sklepie spinex.
Takie farby są do dostania np tu: http://www.wallstudio.pl/sklep albo w sklepie spinex.
Ogrodowe tango;)
-
agnieszka729
- Początkujący

W biurze, w którym pracuję, jest jedna taka ściana;-)
konstruktorka:-)
Ja jestem przed remontem i tez się zastanawiam nad taką farbą do pokoju dzieci, ale zastanawiam się nad tą farbą tablicową a tą magnetyczną, do której można magnesy przyczepiać
moje bobo ma taką ścianę i jest zachwycony... tym bardziej że ma okres malowania po ścianach 
tablicówki są superowe. 
Ja mam u dzieci pomalowane i sprawdza się super,.Zastanawiam się czy w kuchni jednej wąskiej ścianki nie pomalować.
Ja mam taką farbą pomalowaną ścianę w pokoju młodszej córki. Jak dla mnie rewelacyjne rozwiązanie takie farby, Młoda jest zachwycona że może mazać po ścianie.
Mam pomalowaną w kuchni farbą tablicową kawałek ściany który robi za tablicę
Polecenia dla domowników na niej wypisuje 
Jakiś miesiąc temu córka sobie zażyczyła żeby jej w pokoju taką farbą tablicę wymalować. Całkiem fajnie to wygląda i da się po tym mazać 
-
Malwinamis
- Początkujący

Sama jeszcze nie używałam, siostra ma w pokoju dzieci pomalowaną część ściany tą farbą. Chyba jest ok
- the_gardener
- Początkujący

- Kontakt:
Ja też w kuchni malowałem fluggerem - pomalowałem prostokąt, do ściany przytwierdziłem drewnianą ramę obrazu i mamy fajny element dekoracyjny, na którym żona wypisuje polecenia typu - Mężu, wynieś śmieci 
Te farby są bardzo fajne, szczególnie wtedy gdy nasza pociecha lubi kreatywnie spędzać czas tzn. malować po naszych ścianach
Są jeszcze dostępne farby magnetyczne. Gdy się te dwie farby połączy powstanie tablica, po której można malować i równocześnie przyczepiać magnesy. Dzieci będą zachwycone
Kalina
-
Bartosz Glowacki
- Początkujący

polecam !! tu znajdziesz troche info: http://www.malowanie.pl/aktualnosci/far ... scian_n_73
Bartek - Malarz
-
Bartosz Glowacki
- Początkujący

edit: farb magnetycznych za to nie polecam - ale za to tapety magnetyczne jak najbardziej (drogie ! ale dobre)
Bartek - Malarz