Pilne. Pomoc w wyborze okien (schuco i drutex).
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Pilne. Pomoc w wyborze okien (schuco i drutex).
o to jesteśmy zgodni, ja też mam drutexy, zamawiałam w styleline, I powiem, że z montażu też jestem bardzo zadowolona.
-
marektokarek
- Początkujący

- Kontakt:
Najlepiej sprawdź sobie ofertę mniejszych firm, mają z reguły lepsze ceny.
Ja osobiście polecam http://stolmmat.pl. Ja jestem bardzo zadowolony, ceny przystępne - więc szczerze polecam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
dokładnie tak, te mniejsze firmy, czy przedstawiciele większych producentów mają bardzo dobre ceny. Sama zamawiałam w wymienionej styleline i koszta były przystępne, więc z doświadczenia wiem, że warto jest takie mniejsze firmy sprawdzać
Troszke namieszam Ci w głowie i podam producenta Avante to również jest dobry wybór ; opcja na pewno warta uwagi.
www.oknaminsk.pl
www.oknaminsk.pl
-
dragoranka
- Początkujący

tego nie znam, ale może też warto się przyjrzeć. W sumie też dość przypadkiem trafiłam na styleline, a bardzo jestem z nich zadowolona. Bardzo dobrze poradzili sobie z montażem
też nie będę oryginalna i poradzę wybrać drutex, też mam takie u siebie w domu. Jestem zadowolona, z jakości wykonania, z materiałów i z tego, że są szczelne i zatrzymują ciepło w domu.
Drutexy to dobre rozwiązanie. Zawsze moim zdaniem mieli dobre okna. Teraz jest fajna seria okien pcv iglo energy. Bardzo fajnie sobie radzą w różnych rankingach.none pisze:też nie będę oryginalna i poradzę wybrać drutex, też mam takie u siebie w domu. Jestem zadowolona, z jakości wykonania, z materiałów i z tego, że są szczelne i zatrzymują ciepło w domu.
Ja skorzystałem z oferty PHU Zieliński na ich okna Schuco SI 82 Classic. Dostałem dobrą cenę. Oczywiście z okien jestem bardzo zadowolony, sprawują się świetnie. Na montaż też absolutnie nie mogę narzekać i spokojnie mogę polecać. 
Przy oknach właśnie trzeba zwracać uwagę nie tylko na parametry techniczne, ale może i przede wszystkich na jakość montażu to klucz do sukcesu jest.
tak jak kolega pisze dobry montaż to podstawa, powoli rośnie taka świadomość w naszym narodzie. Najlepszy profil plus najlepsze okucie przy slabym montazu daje efekt "dzida" czyli przewiew pod parapetami, skraplanie się na szybie plus chłód z ościeznicy. Mało kto wie że istnieja np takie produkty: http://mongutage.pl/Tasmauszczelniajaca ... uery=taśmavaldeko pisze:Przy oknach właśnie trzeba zwracać uwagę nie tylko na parametry techniczne, ale może i przede wszystkich na jakość montażu to klucz do sukcesu jest.
Blondynka spóźnia się do pracy. Zdenerwowany szef dzwoni do niej i mówi:
- Gdzie Ty jesteś? Jadę do pracy, korek jest . A jak długi? Nie wiem, bo jadę pierwsza.
- Gdzie Ty jesteś? Jadę do pracy, korek jest . A jak długi? Nie wiem, bo jadę pierwsza.
zapytaj firme zajmujaca sie tym :)najlepiej doradzi:)
Przede wszystkim ustal w jaki sposób i z wykorzystaniem jakich materiałów okna będą montowane. Ważne są też warunki gwarancji . My zdecydowanie polecamy Schuco, jest to marka która wyznacza standardy w branży okiennej. Zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy JEZIERSKI, teraz gwarancja wynosi aż siedem lat. a profesjonalny montaż zagwarantuje firma COVA Studio - www.covastudio.pl - z Łodzi, autoryzowany dystrybutor okien JEZIERSKI
COVA Studio to wysoki standard produktów i usług. Nasza oferta to podłogi drewniane i panele laminowane, innowacyjne drzwi i energooszczędne okna.
-
CubanCigar
- Początkujący

Witam,
możesz wybrać nawet najlepsze jakościowo okna i do tego najdroższe, ale jak wspomniano wcześniej, montaż do podstawa. My mieliśmy w domu wcześniej okna polskie, jakościowo wyglądało to też niestety słabo, dlatego postanowiliśmy je wymienić, bo przepuszczały wodę przy parapecie... w czasie gwałtownych opadów deszczu. To była totalna MASAKRA. Zainwestowaliśmy w okna PCV niemieckiej firmy od polskiego dystrybutora www.naszeokna.com. Montaż okien był gratisowy, wykonany przez profesjonalistów. Wszystko "śmiga" bezproblemowo.
możesz wybrać nawet najlepsze jakościowo okna i do tego najdroższe, ale jak wspomniano wcześniej, montaż do podstawa. My mieliśmy w domu wcześniej okna polskie, jakościowo wyglądało to też niestety słabo, dlatego postanowiliśmy je wymienić, bo przepuszczały wodę przy parapecie... w czasie gwałtownych opadów deszczu. To była totalna MASAKRA. Zainwestowaliśmy w okna PCV niemieckiej firmy od polskiego dystrybutora www.naszeokna.com. Montaż okien był gratisowy, wykonany przez profesjonalistów. Wszystko "śmiga" bezproblemowo.
Możesz wrzucić tutaj zdjęcia okien ?, jak zostały zamontowane?
Tak naprawdę należy sprawdzić czy zostały zmontowane zgodnie z warunkami technicznymi wykonania i odbioru montażu okien i drzwi balkonowych w budynkach.
To że jeszcze śmigają jak napisałeś, nie znaczy że zaraz przestaną.
Polecam przeczytać w/w warunki: http://www.itb.pl/files/itb/instrukcja_okna_drzwi.pdf
Należy przede wszystkim sprawdzić:
prawidłowość podparcia progu ościeżnicy,
prawidłowość zamocowania mechanicznego okna na całym obwodzie
ościeżnicy (zachowanie odstępów między łącznikami mechanicznymi),
wykonanie izolacji termicznej szczeliny między oknem a ościeżem,
ze zwróceniem uwagi na wykonanie izolacji pod progiem ościeżnicy,
wykonanie uszczelnienia zewnętrznego i wewnętrznego szczeliny miedzy
oknem a ościeżem, ze szczególnym uwzględnieniem rodzaju zastosowanych
materiałów uszczelniających i zaleceń technologicznych,
prawidłowość wykonania obróbek progu drzwi balkonowych
osadzenia parapetu zewnętrznego i wewnętrznego.
Zwróć na to uwagę, bo poprawnego montażu gratis nie da się zrobić...
Tak naprawdę należy sprawdzić czy zostały zmontowane zgodnie z warunkami technicznymi wykonania i odbioru montażu okien i drzwi balkonowych w budynkach.
To że jeszcze śmigają jak napisałeś, nie znaczy że zaraz przestaną.
Polecam przeczytać w/w warunki: http://www.itb.pl/files/itb/instrukcja_okna_drzwi.pdf
Należy przede wszystkim sprawdzić:
prawidłowość podparcia progu ościeżnicy,
prawidłowość zamocowania mechanicznego okna na całym obwodzie
ościeżnicy (zachowanie odstępów między łącznikami mechanicznymi),
wykonanie izolacji termicznej szczeliny między oknem a ościeżem,
ze zwróceniem uwagi na wykonanie izolacji pod progiem ościeżnicy,
wykonanie uszczelnienia zewnętrznego i wewnętrznego szczeliny miedzy
oknem a ościeżem, ze szczególnym uwzględnieniem rodzaju zastosowanych
materiałów uszczelniających i zaleceń technologicznych,
prawidłowość wykonania obróbek progu drzwi balkonowych
osadzenia parapetu zewnętrznego i wewnętrznego.
Zwróć na to uwagę, bo poprawnego montażu gratis nie da się zrobić...
COVA Studio to wysoki standard produktów i usług. Nasza oferta to podłogi drewniane i panele laminowane, innowacyjne drzwi i energooszczędne okna.