co zamista farby olejnej?

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Magik_zm
Początkujący
Początkujący

co zamista farby olejnej?

Post autor: Magik_zm »

sciany mam pomalowane farba olejna chcialbym to zminic i zastosowac cos innego a przy tym nie drogiego Płytki odpadaja co mi polecicie moze jakis inny rodzaj farby. Emulsja tez odpada.

Picadoor

Post autor: Picadoor »

Możesz zawsze zastosować emalie wodnorozcienczalne, mniej śmierdzą, mniej toksyczne, łatwiej z narzędziami po malowaniu, no i nieograniczone możliwości kolorowania.
Albo zastosować jakieś okładziny typu korek lub jakieś tapety. Możliwości jest wiele. Rzecz gustu i pieniędzy. pozdro

Awatar użytkownika
Explorer
Aktywny
Aktywny

Post autor: Explorer »

jeśli płytki i emulsja odpadają, to znaczy że powierzchnia nie była zagruntowana wczesniej.
wolnoć Tomku w swoim Domku :-)

Profesjonalnie
Początkujący
Początkujący

Post autor: Profesjonalnie »

Witam,
co zamiast farby olejnej? są różne rzeczy ja poradzę farbę bo w tym siedzę.
Mowie o farbie wodnej przeznaczonej do takich celów (nie mowie o duluxach, śnieżkach dekoralach, malfarbach, kabe, fluger itd jednym słowem niższych półkach) Polecę amerykańskie i kanadyjskie takie jak Majic, Benjamin Moor albo Para jest to naprawdę wysoka półka i maja farby do takich rzeczy. Cena tez jest wysoka jak i jakość najtaniej będzie Majic no i jakościowo chyba najlepszy.

Jeżeli będziecie mieli pytania piszcie do mnie postaram sie pomóc każdemu w miarę mojej wiedzy i możliwości.
Pozdrawiam
Jakub
Tylko Profesjonalne Produkty --- Gdy liczy sie jakość

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”