[url]http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2817436.html
[/url]

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

To czemu nadal nie podałeś rozwiązania zadania? Piszesz kolejny elaborat nie na temat.Piotr Nowik pisze:Twój cytat powtórzyłem, by jeszcze raz podkreślić, że Twe zapytanie dla osoby - która choć trochę zna się na systemach automatyki - jest banalna.
KOMPLETNIE się nie rozumiemy. To nie chodzi o podłączenie drucika do centralki ANI O TO, ŻE JEST JAKIŚ MODUŁ Z PRZEKAŹNIKAMI.. Chodzi o ZAPROGRAMOWANIE OPISANEJ PRZEZE MNIE FUNKCJONALNOŚCI.Podłączenie czujki zmierzchu też jest banalnie proste. Tak samo, jak zwykłego wyłącznika ściennego.
A jaki to ma związek z IB, skoro ŻADNE z tych urządzeń nie potrafi komunikować się z inteligentnym domem w ważnych funkcjach?romek71 pisze:Tutaj macie spis fajnego sprzętu do domków jakie omawiacie:
http://stylowe-agd.pl/ciekawostki/10-sp ... niejszych/

Tylko, że jak ktoś inwestuje w normalne ID, to nie jest zainteresowany włączaniem zewnętrznych świateł przez czujki ruchu, tym bardziej że PROŚCIEJ I TANIEJ jest takie włączanie zrobić na tzw Halopaku za 30 zł.Piotr Nowik pisze: Przy takich prostych założeniach okazać się może, że nie trzeba inwestować w drogie systemy automatyki - które sprawiają przyjemność, są ładną zabawką ale często tylko zabawką.
A jak się zabezpieczyć? Wystarczy hasło bardziej skomplikowane od admin lub 1234.Enerbau pisze:Ja mam tylko jedno pytanie.
W jaki sposób chronicie Panowie swoje inteligentne domy przed możliwością zainfekowania wirusami, robakami i tym podobnym ustrojstwie?
A co z możliwością przejęcia kontroli dostępu do takiego domu przez hakerów?
Po pierwsze panie ekspert, to z 95 % systemów sterowania domami jest na linuksie, więc i nie ma mowy o wirusach, jak również włamanie jest dużo trudniejsze.Oglądałem ostatnio reportaż, w którym pokazano właścicielom inteligentnych domów w jaki sposób można się do ich własności dostać i nie była to technika dla specjalistów od włamań do Pentagonu!

A gdzie można kupić taki automat, który zautomatyzuje mój dom?typowyhandlarz pisze:Ja bym polecił automatyzację domuTu masz ciekawy artykuł na ten temat. Jest to całkiem ciekawego rozwiązanie.