Kominek w bloku
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
WkladyKominkowe
- Aktywny

- Kontakt:
Re: Kominek w bloku
Z jednej strony lans,ale z drugiej bardzo ładna dekoracja,dlatego też do bloku polecam biokominek,będzie się świetnie prezentował i zapewni nam poczucie luksusu. Szkoda,że nie mamy możliwości normalnego kominka z wkładem powietrza czy wodnym,ale i z bbiokominka można być bardzo zadowolonym.
Z administracją należy ustalać. U siebie chciałem również coś takiego ale nie miałem zgody (gadanie było nawet o braku pozwolenia od straży pożarnej).
sa przeciez teraz te kominki eco
mozna je montowac w blokach bo sa na wklady gazowe
- -KAMI-
- Zainteresowany

- Kontakt:
Biokominek - w przeciwieństwie do tradycyjnego kominka, daje niesamowite możliwości aranżacji wnętrza. Może on być bowiem prawie identycznie wyglądający jak ten opalany drewnem, ale może tez być zupełnie inny. Ba! Nie musi stać na stałe w jednym miejscu. My na przykład oferujemy ponad 200 różnych modeli, w których znajdują się biokominki ścienne (naścienne), do zabudowy, wolno stojące, wiszące (z sufitu), stojące na podporze, a także biokominki w formie lamp. A jeśli ktoś się uprze i zbuduje kominek taki jak ten tradycyjny - mamy i wkład na biopaliwo do takiego kominka 
Wykonujemy też biokominki na indywidualne zlecenia - wg pomysłu zamawiającego. Oto dosłownie kilka przykładowych aranżacji z udziałem naszych biokominków:

I na koniec film
Wykonujemy też biokominki na indywidualne zlecenia - wg pomysłu zamawiającego. Oto dosłownie kilka przykładowych aranżacji z udziałem naszych biokominków:

I na koniec film
Pozdrawiam ogniście! 
My niedawno ze sklepu http://www.moj-kominek.pl/ kupiliśmy kominek elektryczny i jesteśmy zadowoleni
Wygląda bardzo podobnie do tradycyjnego.
Właśnie, między innymi, z myślą o fanach domowego ogniska mieszkających w blokach zostały wymyślone biokominki, które nie wymagają instalacji kominowych ani uzyskania żadnych pozwoleń, a ich eksploatacja jest niezwykle prosta. Aktualnie jest tak duży wybór tych urządzeń, że na pewno każdy znajdzie coś dla swojego wnętrza, a jeżeli ma własny pomysł to zawsze może zamówić wkład/biopalenisko do zabudowy i stworzyć własną aranżację przy wykorzystaniu ulubionych materiałów konstrukcyjnych
Poniżej kilka inspiracji:

Jako dystrybutor biokominków z całego świata dostarczamy unikalny klimat i ciepło do Twojego domu, ogrodu, biura, hotelu lub restauracji.
Do mnie biokominki nie przemawiają - kominek jest po to, by dawać ciepło, nastrój prawdziwego ognia, a co daje biokominek? Można równie dobrze wyświetlić sobie ogień w tv.
Niekoniecznie, w końcu w biokominku pali się żywy ogień. Daje również ciepło, jednak jego ilość zależy m.in. od wielkości biopaleniska. Do biokominka można również zamówić polana ceramiczne - wówczas fani tradycyjnego kominka efekt wizualny mają bardzo podobny.patrykp pisze:Do mnie biokominki nie przemawiają - kominek jest po to, by dawać ciepło, nastrój prawdziwego ognia, a co daje biokominek? Można równie dobrze wyświetlić sobie ogień w tv.
Wiesz, wiele osób w blokach nie może umieścić tradycyjnego kominka - biokominek jest wówczas idealnym rozwiązaniem dla nich bez większych, niewygodnych kompromisów. Dodatkowo wielu użytkowników tradycyjnego biokominka przerabia go na biokominek przy pomocy dedykowanych wkładów ze względu na uciążliwą dla nich eksploatacje tradycyjnej wersji, np:

Jako dystrybutor biokominków z całego świata dostarczamy unikalny klimat i ciepło do Twojego domu, ogrodu, biura, hotelu lub restauracji.
Biokominek to w zasadzie jedyne dobre i sensowne rozwiązanie jeżeli chodzi o taki dodatek do swojego salonu mieszkając w bloku. Inna opcja nie wchodzi tutaj w grę.
meble online.
- centralne_odkurzacze
- Zainteresowany

- Kontakt:
Nie ma takiej możliwości!
Tradycyjny Kominek może być montowany tylko w budynkach jednorodzinnych oraz w niskich budynkach wielorodzinnych (do 12 m wysokości lub do czterech kondygnacji nadziemnych włącznie). W bloku znakomicie sprawdzi się alternatywa Kominka, a mianowicie BIOKOMINEK - spalane jest biopaliwo, nie ma spalin i nie ma rur spalinowych.
Tradycyjny Kominek może być montowany tylko w budynkach jednorodzinnych oraz w niskich budynkach wielorodzinnych (do 12 m wysokości lub do czterech kondygnacji nadziemnych włącznie). W bloku znakomicie sprawdzi się alternatywa Kominka, a mianowicie BIOKOMINEK - spalane jest biopaliwo, nie ma spalin i nie ma rur spalinowych.
Odkurzacze centralne - zasługujesz na komfort.
Zgadzam się, w mieszkaniu w bloku najlepiej sprawdzi się biokominek. Moim zdaniem nie trzeba tego zgłaszać w administracji. Tradycyjne kominki wymagają podłączenia do komina. Biokominek można tak obudować, że będzie wyglądał jak ten "prawdziwy".
-
salonik007
- Początkujący

- Kontakt:
Kominek w bloku? Jak najbardziej!
Zapraszam do zapoznania się z ofertą biokominków na http://www.bio-kominek.eu
Pozdrawiam!
Zapraszam do zapoznania się z ofertą biokominków na http://www.bio-kominek.eu
Pozdrawiam!
-
anastazja4390
- Aktywny

Mnie się strasznie podobają kominki tej marki http://jotul.com/pl/produkty/kominki/ . Ja akurat mieszkam w domu więc nie mam ograniczeń jeśli chodzi o wybór kominka. Myślę, że za jakiś czas w końcu się na niego zdecyduje:)
Anastazja fanie ze podzielilas sie informacja z innymi, ze Ci sie podobaja ale do watku jest ona raczej malo przydatna
Normalnego kominka - Jotula w bloku raczej nie zainstalujesz 
Chyba że mowa o kamienicy gdzie mamy blisko przewód kominowy i własny układ Co,wtedy tak i można sobie pozwolić na tradycyjny kominek. W innym przypadku do bloku pozostają jedynie biokominki o których mowa powyżej.
meble online.