Co sądzicie o oknach Fakro?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Co sądzicie o oknach Fakro?
Zastanawiam się jakie okna kupić do remontowanego obecnie poddasza. Myślałem o Fakro, ale nie za bardzo jestem zorientowany w temacie stąd moje pytanie odnośnie opinii na ich temat.
Dziękuję.
Dziękuję.
-
Inez Co. Domy Kanadyjskie
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Re: Co sądzicie o oknach Fakro?
To bardzo porządna polska firma. Jeden z największych producentów na świecie zresztą, o czym mało kto w Polsce wie.
Budujemy domy od 10 lat i od początku wstawiamy okna połaciowe Fakro. Jak dota sprawdzają się świetnie - zwykle wstawiamy zwykłe, standardowe okna, choć zdarzają się i te typowo łazienkowe i takie z roletami. Ogólnie są bardzo OK.
Trzeba tylko pamiętać o wentylacji, bo ona ma wiele wspólnego z oknami, wbrew pozorom. Pod oknem połaciowym powinien być grzejnik, a pomieszczenie powinno być często wietrzone zimą. W łazienkach koniecznie używana wentylacja mechaniczna, bo na poddaszu grawitacja w zasadzie nie działa.
Budujemy domy od 10 lat i od początku wstawiamy okna połaciowe Fakro. Jak dota sprawdzają się świetnie - zwykle wstawiamy zwykłe, standardowe okna, choć zdarzają się i te typowo łazienkowe i takie z roletami. Ogólnie są bardzo OK.
Trzeba tylko pamiętać o wentylacji, bo ona ma wiele wspólnego z oknami, wbrew pozorom. Pod oknem połaciowym powinien być grzejnik, a pomieszczenie powinno być często wietrzone zimą. W łazienkach koniecznie używana wentylacja mechaniczna, bo na poddaszu grawitacja w zasadzie nie działa.
8 lat temu budowałem dom i również stałem przed takim dylematem, ale znajomi polecili mi właśnie firmę FAKRO jeśli chodzi o okna dachowe
Jestem z nich bardzo zadowolony więc z czystym sumieniem mogę polecić.
Też mam dachowe Fakro, wstawiłem w tamtym roku. Jedną zimę przetrwały:) Jestem zadowolony, jakoś od razu myślałem o Fakro, byłem przekonany, że to dobra firma, wszyscy moi znajomi takie kupowali i chwalili, więc postawiłem na sprawdzone rozwiązanie. Mają mikrowentylację, lekko się otwierają, mają podwójną hartowaną szybę, co zapewnia bezpieczeństwo podczas gradu, są estetyczne, ogólnie jestem zadowolony.
- adambrozow
- Początkujący

Posiadam okna firmy Fakro na poddaszu od jakichś sześciu lat - póki co nie ma z nimi żadnych problemów, więc mogę polecić 
Z czystym sumieniem polecę zawsze okna Fakro chodź sam posiadam Roto. Wielu znajomych na poddaszu ma Fakro i są naprawdę zadowoleni. 
Bardzo dobre okna, ale jak dobrze się rozejrzysz to jesteś w stanie wyrwać roto w dobrej cenie, które jak dla mnie są lepsze:)
Blondynka spóźnia się do pracy. Zdenerwowany szef dzwoni do niej i mówi:
- Gdzie Ty jesteś? Jadę do pracy, korek jest . A jak długi? Nie wiem, bo jadę pierwsza.
- Gdzie Ty jesteś? Jadę do pracy, korek jest . A jak długi? Nie wiem, bo jadę pierwsza.