Sprawdzona firma, która zaprojektuje wentylacje (szukam)
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Sprawdzona firma, która zaprojektuje wentylacje (szukam)
Witam,
W tym roku będę budował dom.
Dom będzie drewniany. Piętrowy. Otwarta przestrzeń nad salonem.
Dom po podłogach ma powierzchnię ca. 220m2. (garaż to oddzielny budynek nie liczony tutaj)
W domu chcę mieć pompę ciepła, ogrzewanie podłogowe wodne.
Oczywiście także wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. (bez GWC)
W domu też będzie kominek, którego nie będę używał. (od wielkiego dzwonu jak temperatura spadnie do -30 i pompa ciepła nie będzie dawała rady)
O ile mam dostęp do sprawdzonych osób, które dobiorą mi pompę i zaprojektują ogrzewanie - to niestety z fachowcem od wentylacji jest gorzej.
Widzę, że ludzie tutaj sami projektują swoje wentylacje. Czytając te wątki widzę, że nie jest to strasznie skomplikowane jeżeli posiada się wiedzę i czas. Ja nie dysponuję ani jednym ani drugim. Zresztą wychodzę z założenia, że każdy powinien robić to co umie najlepiej dlatego chętnie dam zarobić komuś kto się na tym zna.
Prośba do Was o namiary na SPRAWDZONA firmę, która zaprojektuje i dostarczy elementy do takiej wentylacji. Montaż tejże zrobi mi budowlaniec (montował już wentylacje mechaniczne - ale nie projektuje tychże).
Pozdrawiam,
remick
Dom po podłogach ma powierzchnię ca. 220m2. (garaż to oddzielny budynek nie liczony tutaj)
W domu też będzie kominek, którego nie będę używał. (od wielkiego dzwonu jak temperatura spadnie do -30 i pompa ciepła nie będzie dawała rady)
O ile mam dostęp do sprawdzonych osób, które dobiorą mi pompę i zaprojektują ogrzewanie - to niestety z fachowcem od wentylacji jest gorzej.
Widzę, że ludzie tutaj sami projektują swoje wentylacje. Czytając te wątki widzę, że nie jest to strasznie skomplikowane jeżeli posiada się wiedzę i czas. Ja nie dysponuję ani jednym ani drugim. Zresztą wychodzę z założenia, że każdy powinien robić to co umie najlepiej dlatego chętnie dam zarobić komuś kto się na tym zna.
Prośba do Was o namiary na SPRAWDZONA firmę, która zaprojektuje i dostarczy elementy do takiej wentylacji. Montaż tejże zrobi mi budowlaniec (montował już wentylacje mechaniczne - ale nie projektuje tychże).
Pozdrawiam,
remick
Re: Sprawdzona firma, która zaprojektuje wentylacje (szukam)
Dzień dobry,
Pragnę Panu zaproponować współpracę z naszą firmą (AURAS), zajmujemy się zarówno wykonaniem projektów, jak i ich realizacją. Dysponujemy młodym zespołem inżynierów z branży HVAC-R, na rynku pod szyldem naszej firmy działamy od przeszło 2 lat, natomiast doświadczenie zawodowe w branży to ponad 4 lata. Realizowaliśmy już projekty zarówno małych domów jednorodzinnych jak i dużych zakładów przemysłowych, zapraszam do kontaktu - chętnie pochwalimy się dotychczasowymi naszymi realizacjami.
Pragnę Panu zaproponować współpracę z naszą firmą (AURAS), zajmujemy się zarówno wykonaniem projektów, jak i ich realizacją. Dysponujemy młodym zespołem inżynierów z branży HVAC-R, na rynku pod szyldem naszej firmy działamy od przeszło 2 lat, natomiast doświadczenie zawodowe w branży to ponad 4 lata. Realizowaliśmy już projekty zarówno małych domów jednorodzinnych jak i dużych zakładów przemysłowych, zapraszam do kontaktu - chętnie pochwalimy się dotychczasowymi naszymi realizacjami.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Dają radę, te z bezpośrednim parowaniem i skraplaniemod wielkiego dzwonu jak temperatura spadnie do -30 i pompa ciepła nie będzie dawała rady)
Co do wentylacji - To banalnie proste i tanie rozwiązanie. Nie ma problemu złożyć we własnym zakresie.
Co do doświadczenia... jako, że pierwsze centrale składaliśmy w domach w 1989 a od 1991 już były fabryczne - to raczej trudno o kogoś z większym doświadczeniem .
Gdzie te doświadczenie? Te doświadczenie widać w czasie poświęconym na pisaniu dziesiątek maili na różnych forach. Doświadczenie nabywa się na budowie nie przed kompem.Tomasz_Brzeczkowski pisze: - to raczej trudno o kogoś z większym doświadczeniem .
-
damianspree
- Początkujący

Witam,
Pozdrawiam,
remick
Proponuje wejść na strone: http://www.wentyluje.com.pl/szybka-wycena/
Szybka, konkretna i darmowa wycena instalacji wentylacji mechaniczne z rekuperacją.
Firma z wieloletnim doświadczenie oferująca bardzo dobre ceny.
Jeśli interesuje Was dobra firma z doświadczeniem to proponuję zainteresować się ofertą firmy Centro Clima (na tej stronie jest do nich kontakt: www.centroclima.pl.
Firma zajmuje się projektowaniem innowacyjnych rozwiązań w zakresie klimatyzacji i wentylacji oraz posiada bardzo duże doświadczenie na tym gruncie. Doświadczeni pracownicy gwarantują wysoką jakość i dokładność projektowanych kanałów wentylacyjnych. Myślę, że w tym przypadku warto jest zainwestować właśnie w taką sprawdzoną ekipę. Dzięki temu jest pewność, że instalacja będzie służyła dobrze przez wiele lat.
Firma zajmuje się projektowaniem innowacyjnych rozwiązań w zakresie klimatyzacji i wentylacji oraz posiada bardzo duże doświadczenie na tym gruncie. Doświadczeni pracownicy gwarantują wysoką jakość i dokładność projektowanych kanałów wentylacyjnych. Myślę, że w tym przypadku warto jest zainwestować właśnie w taką sprawdzoną ekipę. Dzięki temu jest pewność, że instalacja będzie służyła dobrze przez wiele lat.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Skoro firma się zna...
W opisie centrali przeczytałem
W opisie centrali przeczytałem
Może Pan podać gdzie w centrali z rotorem jest ów bypass ?- sterowanie bypass-em (standard);
Witam
Dołączając się do tematu, jeżeli chodzi o rejon małopolski to polecam EcoComfort. Zajmują się zarówno projektem i montażem wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła jak i gruntowymi wymiennikami ciepła jeżeli dysponuje Pan odpowiednią wielkością działki.
Z mojego punktu widzenia bardzo rzetelna firma.
Ekspresowa wycena- duża wygoda związana z dostępnym formularzem na ich stroniehttp://www.ecocomfort.pl/szybka-wycena.
Na sam projekt czekałem niewiele czasu przy czym inne firmy proponowały o wiele dłuższe terminy.
Co do samego montażu-bacznie wszystko oglądałem i kontrolowałem pracę.Z doświadczenia nauczyłem się, ze warto wszystko przypilnować. Nie było fuszerki i wiecznych przerw na kawkę.
Póki co wszystko śmiga jak trzeba, nie mam żadnych zastrzeżeń a w razie awarii mam gwarancję więc mogę spać spokojnie.
Polecam
Dołączając się do tematu, jeżeli chodzi o rejon małopolski to polecam EcoComfort. Zajmują się zarówno projektem i montażem wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła jak i gruntowymi wymiennikami ciepła jeżeli dysponuje Pan odpowiednią wielkością działki.
Ekspresowa wycena- duża wygoda związana z dostępnym formularzem na ich stroniehttp://www.ecocomfort.pl/szybka-wycena.
Na sam projekt czekałem niewiele czasu przy czym inne firmy proponowały o wiele dłuższe terminy.
Co do samego montażu-bacznie wszystko oglądałem i kontrolowałem pracę.Z doświadczenia nauczyłem się, ze warto wszystko przypilnować. Nie było fuszerki i wiecznych przerw na kawkę.
Póki co wszystko śmiga jak trzeba, nie mam żadnych zastrzeżeń a w razie awarii mam gwarancję więc mogę spać spokojnie.
Polecam
A EC wykonała ci ten gruntowy wymiennik czy nie?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

A wie Pan, że wentylacji nie wykonuje się na gładkich, blaszanych kanałach? A wie Pan, że jest coś takiego jak: optymalna prędkość powietrza w kanałach ? Dlatego domowe wentylacje robi się na kanałach 63mm do 80mm a nie rury jak w fabryce!lars78 pisze:Witam
Polecam
Warto, by choć instrukcje od central przeczytali, co producent poleca!
No właśnie
Jak przyjdzie co do czego, to wszędzie sami specjaliści 
Przy mojej wentylacji pomagali mi specjaliści z firmy Eran http://www.eran.com.pl/.
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
Naprawili, czy zepsuli?
Obalam mity na temat ogrzewania propanem.
emicon ma szeroką ofertę klimatyzacyjną, w swojej ofercie ma szafy klimatyzacji precyzyjnej, agregaty wody lodowej, odległościowe skraplacze i dry-coolery.
Myślę,że dobrych fachowców w branży mają w http://www.klimasystem.info.pl/wentylacja montowali u mnie w biurze system wentylacji. Zajmują się projektem,dostawą i montażem,więc wszystko miałem zapewnione kompleksowo w jednym miejscu.