materac do łóżka
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: materac do łóżka
dobry materac to podstawa jeżeli chcesz się wysypiać - zajrzyj sobie na //amadu.pl/]amadu laboratorium snu gdzie jest spora oferta słowackich materacy o bardzo wysokiej jakości a w cenach dość przystępnych - dobierz tam materac który na pewno spełni twoje wymagania
Ja długo szukałam odpowiedniego materaca. Bardzo fajne ma marka TEMPUR ale bardzo drogie. W końcu trafiłam na http://amadu.pl/27-materace-luksusowe a tam znalazłam praktycznie to samo 3 razy taniej - tylko, że nie duńskie a słowackie
-
aniołeczek1410
- Początkujący

ja jestem szczęśliwą posiadaczką Futona, długo się nad nim zastanawiałam, wiele informacji zbierałam na temat różnych materaców, wybór padł na FUTON - zdrowy materac. zakupu dokonałam w sklepie slodkichsnow.com Panie doradzają jaki materac wybrać. Materac polecany dla alergików i osób z problemami z kręgosłupem!
teraz śpimy z mężem wygodnie i spokojnie a rano wstajemy wypoczęci!!
-
doradca robert
- Początkujący

- Kontakt:
Na dzień dzisiejszy najlepszymi konstrukcjami są materace Piankowe Wysokoelastyczne lub Termoelastyczne
polecam film na temat tych pianek
http://www.youtube.com/watch?v=grlu2-XjbSw
W razie wszelkich pytań proszę dzwońcie
jestem dostępny pod numerem 535 948 048
polecam film na temat tych pianek
http://www.youtube.com/watch?v=grlu2-XjbSw
W razie wszelkich pytań proszę dzwońcie
jestem dostępny pod numerem 535 948 048
Ja polecił bym Ci materac kokosowy. Sam kupiłem taki do naszej sypialni tutaj http://www.brw.com.pl/materace/ Moim zdaniem te kokosowe są bardzo wygodne i zdrowe. Na pewno nie kupuj piankowego. To jest najgorsze co się może człowiekowi trafić. Miałem taki w starym mieszkaniu i codziennie wstawałem połamany.
-
doradca robert
- Początkujący

- Kontakt:
I pewnie ten kokos jest na sprężynie bonelowej?
Takie materace można kupić za 300 zł.
Szczerze to na takim materacu to bym nawet teściowej nie położył! Szkoda kobieciny by mi było.
Materace piankowe idealnie układają kręgosłup więc jak śpisz lata na na twardym czy miękkim podłożu, to normalne jest że na materacu ortopedycznym będzie cię przez kilka tygodni bolał kręgosłup. Zostaje on na siłę rozciągnięty i stąd ten ból. Jednak z tygodnia na tydzień bóle zaczną ustępować aż zupełnie znikną.
Pozdrawiam
Takie materace można kupić za 300 zł.
Szczerze to na takim materacu to bym nawet teściowej nie położył! Szkoda kobieciny by mi było.
Materace piankowe idealnie układają kręgosłup więc jak śpisz lata na na twardym czy miękkim podłożu, to normalne jest że na materacu ortopedycznym będzie cię przez kilka tygodni bolał kręgosłup. Zostaje on na siłę rozciągnięty i stąd ten ból. Jednak z tygodnia na tydzień bóle zaczną ustępować aż zupełnie znikną.
Pozdrawiam
Doradca Robert
-
aga_zygalo
- Początkujący

My mamy materac z IKEI piankowy - nie najdroższy, nie najtańszy. Użytkujemy go już ponad 4 lata i wszystko z nim ok. Trzeba tylko pamiętać, żeby co kilka miesięcy przekręcić go na drugą stronę żeby wydłuży jego żywotność.
Ja przerabiałem sprężyny w kieszeniach i bolały nas plecy. Później eksperymentalnie kupiliśmy materac typu futon - po 3 miesiącach znowu zaczęły nas boleć plecy. Jeden i drugi kosztował dużo.AKo pisze:Witam
Jaki materac polecacie?
Bo w kazdym sklepie polecaja cos innego, w jednym lateksowy zaś w nastepnym na sprezynach kieszeniowych itd.
Przez przypadek na działkę kupiłem 2 materace 80x200, piankowe, twarde, z jednej strony gładkie, z drugiej takie pofalowane i się wysypiamy. Drugi komplet taki sam kupiliśmy do mieszkania.
Wyszło, że najtańsze dla nas najlepsze.
-
Atlantic Polska
- Zainteresowany

- Kontakt:
3 lata temu urządzaliśmy z żoną nowe mieszkanie, pojechaliśmy do salonu BRW kupić materac lateksowy. Niestety jego cena ścięła nas z nóg. Skończyło się na piankowym z e-sklepu, z którego jesteśmy zadowoleni. Trzeba tylko pamiętać, tak jak pisze aga_zygalo, że należy go raz na jakiś czas odwrócić na drugą stronę.
My z żoną wybieraliśmy materac w sklepie Internetowym. I w porównaniu do naszego ostatniego zakupu w Ikei to tym razem udało nam się dokonać dobrego wyboru. W sumie dzięki pomocy sprzedawcy w [url]Dobre-Materace.pl[/url] Naprawdę polecam ten sklep, sprzedawca zajął się nami kompleksowo.
Nasz wybór padł na ARUBA czyli materac wysoko-elastyczny. Ten rodzaj odpowiada zarówno naszej wadze jak również tym że moja żona ma problemy z kręgosłupem.

Nasz wybór padł na ARUBA czyli materac wysoko-elastyczny. Ten rodzaj odpowiada zarówno naszej wadze jak również tym że moja żona ma problemy z kręgosłupem.

w moim łózku jest materac który wziąłem ze strony tego sklepu zdrowy-kregoslup.eu/ jest super wygodny
Jedyne materace na jakie warto zwrócić uwagę: http://materace-visco.pl/
Prosto od producenta, wykonane z pianki termoelastycznej.
Prosto od producenta, wykonane z pianki termoelastycznej.
te z pianki termoelastycznej sa na prawde ekstra. ja zaoszczedzilam, ale trzeba bedzie chyba przybrac sie do zmiany
-
maarta1980
- Początkujący

Czy ktoś może napisać mi, co polecacie osobie z problemem kręgosłupa? Chodzi mi o materac, jaki wybrać, na co zwrócić uwagę?? Z góry dziękuje
Miłośnik budowlany 
a gdzie znajdę jakis dobry i tani materac? tak do 500zł (wymiary 160x200)