Pralka w kuchni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
- wielki dżin
- Początkujący

Re: Pralka w kuchni?
jak jest miejsce to czemu nie 
-
Euro-Zakupy
- lubie spamować
Dla mnie to juz ostateczność,uważam ze miejsce pralki nie jest w kuchni,gdzie powinny byc inne sprzęty,bardziej odpowiednie. Czasem po prostu nie ma wyjścia i pralka stoi tam z przymusu.
A niektórym tak bardziej pasuje 
-
BlueDecoria
- Zainteresowany

Najlepiej jest mieć taką małą pralnię z suszarnią 
już o tym wcześniej pisałem, moim zdaniem to najlepiej coś z BSH czyli Bosh, Siemensa albo Hagenau (czytaj Gagenau). Jakość to podstawa przy wyborze tego typu sprzętów moja droga 
W sumie racja. W Polsce to tylko brak miejsca w łazience sprawia, że ktoś decyduje się na umieszczenie pralki w kuchni. Dla mnie jednak nie jest to aż taki zły pomysł.
dziwny pomysl, wrecz troche extremalny dla mnie 
Ekstremalne to są pomysły architektów, którzy projektują bloki z łazienkami 1,5 m na 1 m. Wstawisz klozet, brodzik, umywalkę, ewentualnie kosz na pranie i miejsca na pralkę zabraknie. Znam wiele osób, którzy mają pralkę w kuchni, niektórzy nawet odpływ umieszczają w... zlewie.
Zgadzam się, pralka w kuchni - ale tylko w ostateczności. Na dobrą sprawę to w ogóle nie jest higieniczne, mydliny, brudne pranie i jedzenie na kupie...Euro-Zakupy pisze:Dla mnie to juz ostateczność,uważam ze miejsce pralki nie jest w kuchni,gdzie powinny byc inne sprzęty,bardziej odpowiednie. Czasem po prostu nie ma wyjścia i pralka stoi tam z przymusu.
Według mnie umieszczenie pralki w kuchni to ostateczność jak nie ma miejsca na nią w łazience albo nie ma się na nią innego miejsca, zależy to też od wielkości kuchni, jak ktoś ma obszerne pomieszczenie to lepiej ją tam umieścić niż na siłę "wpychać" do łazienki.
Ja miałem pralkę w kuchni, i nigdy nie narzekałem:) pralka w kuchni = więcej miejsca w łazience
- centralne_odkurzacze
- Zainteresowany

- Kontakt:
jesli w lazience nie ma definitywnie miejsca to sprytne umiejscowienie w kuchni to ostatnia chyba mozliwosc. Mysle ze bez problemu dobierajac odpowiedni wymir pralki da sie ja dostosowac do reszty szafek i wsunac pod blat.
Odkurzacze centralne - zasługujesz na komfort.
No dokładnie, najlepiej mieć małą suszarnię w mieszkaniu od razu z deską do prasowania
Ale tak na poważnie skoro masz miejsce w kuchni to daj tam pralkę, najlepiej pod zabudowę
My wybraliśmy opcję pralki w kuchni i nie żałujemy - sprzęt ustawiony jest na korkowych podstawkach i nie jest głośno. Polecam.
Wykończenia wnętrz to nie tylko pasja, ale też zawód... 
Racja, że teraz te łazienki robią takie malutkie... sama mam dość małą, a w projekcie była jeszcze tam wanna! Ja oczywiście wstawiłam prysznic i jakoś pomieściłam pralkę, ale nie każdy ma takie szczęście.