LED oświetlenie schodów
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: LED oświetlenie schodów
a oświetlenie led w przestrzeni medzy schodami a ścianą?
-
MultiLampy
- Zainteresowany

- Kontakt:
Nie wydaje mi się aby to zdało egzamin,jeżeli już oświetlenie przestrzeni między ścianą a schodami,to zdecydowanie bardziej sprawdzi się kinkiet. Co o tym myślicie? jeżeli ledy,to tylko do podświetlania stopni.
Proponuję oświetlenie schodów i oświetlenie przedpokoju zrobić za pomocą taśm Led. Są łatwe w użyciu, ponieważ na odwrocie posiadają taśmę klejącą ułatwiającą montaż.W montażu pasków ledowych mogą pomóc nam profile. Są one w w takich kształtach, które zasłaniają samo źródło światła LED, kierując je na eksponowany obiekt.Można również zastosować oprawy led, które możemy wbudować w ścianę.
A moim zdaniem jeżeli dobrze dobierzemy moc ledów,to jak najbardziej sprawdzą się także w przestrzeni pomiędzy schodami a ścianą,czemu nie. Do tego nie będzie także problemu ze znalezieniem dla nich miejsca,to fajna opcja.
-
henioblaszany
- Początkujący

Fajne są oczka ledowe. Ewentualnie można pomyśleć o włożeniu pasków ledowych. Ja właśnie paski ledowe kupowałem w http://www.elektro-sal.pl/. Są łatwiejsze w montażu niż oczka.
Oczka są fajne, do mnie jednak przemawia taki sposób, jak na zdjęciu poniżej. Zakładam, że są to taśmy Ledowe, a dają świetny efekt - ciekawe refleksy i ciepła barwa światła w połączeniu z ciepłem drewna, moim zdaniem - rewelacja.

źródło: SchodyStudio

-
Mezoko_com
- Aktywny

Zgadza się,w efekcie końcowym bardzo fajnie się to prezentuje. Zresztą generalnie jeżeli chodzi o cały osprzęt czy też żarówki to możemy pomóc,zajmujemy się tym na co dzień:)
A co myślicie o bocznym oświetleniu schodów, coś w tym stylu:

Fajna sprawa jako typowe podświetlenie schodów i stopni,nawet nie wiem czy boczne nie będzie lepsze od zwykłych oczek i czy w praktyce nie każe się to tańsze.
całkiem fajne oświetlenie schodówTuchMary pisze:Oczka są fajne, do mnie jednak przemawia taki sposób, jak na zdjęciu poniżej. Zakładam, że są to taśmy Ledowe, a dają świetny efekt - ciekawe refleksy i ciepła barwa światła w połączeniu z ciepłem drewna, moim zdaniem - rewelacja.
-
Mateusz1992
- Początkujący

Witam, jeżeli ktoś poszukuje oświetlenia led schodowego to polecam zajrzeć, sporo wzorów i przystępne ceny. Polecam!
Czy takie oświetlenie trzeba zaplanować na etapie wykonania schodów, czy już w trakcie użytkowania? Nie posłuchałam instalatora od elektryki, a teraz ... żałuję, patrząc na wasze posty... Czy lepiej iść do swojego elektrykasię dowiedzieć, czy da radę to zrobić?
Czy takie oświetlenie trzeba zaplanować na etapie wykonania schodów, czy już w trakcie użytkowania? Nie posłuchałam instalatora od elektryki, a teraz ... żałuję, patrząc na wasze posty... Czy lepiej iść do swojego elektrykasię dowiedzieć, czy da radę to zrobić?
Witam. Ja wykonuje takie sterowniki pod schody od 7 lat . Posiadam również opcje RGB oraz z montażem na szynę DIN Jeżeli potrzebujesz szczegółowych informacji proszę o prywatną wiadomość . Kluczowe przy oświetleniu schodów tego typu jest przedewszystkim dobry sterownik z dobrymi tranzystorami ( nie jakaś chińszczyzna na rok ) doradzę w kwesti doboru komponentów oraz materiałów i instalacji . Pozdrawiam
Ja również zapraszam na moją powoli odświeżająca sie stronkę. Jeźeli dodatkowo potrzebujecie informacji na temat wyboru tych bardzodobrych systemow oraz ich możliwość sterowania przez inteligentne systemy sterowania. Pomogę również zweryfikować produkty innych dostawców pod kątem ich jakości jeżeli juź zakupiliscie systemy led w promocji.
Informuje rownież ze wprowadzam za 2-3 do sprzedaży kolejne 2 sterowniki schodowe ( pierwszy w Europie ) ktore umożliwiają nam Instslacje systemow RGB pod stopniami wraz z regulowaną barwą każdego z osobna. I sterowniki ktore bedą współpracowały bezpośrednio z systemem inteligentnym Fibaro.
www.n-led.pl

Informuje rownież ze wprowadzam za 2-3 do sprzedaży kolejne 2 sterowniki schodowe ( pierwszy w Europie ) ktore umożliwiają nam Instslacje systemow RGB pod stopniami wraz z regulowaną barwą każdego z osobna. I sterowniki ktore bedą współpracowały bezpośrednio z systemem inteligentnym Fibaro.
www.n-led.pl