Instalacje systemów solarnych ? zalety miedzi

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Redakcja
Redakcja
Kontakt:

Post autor: Redakcja »

Urządzenia solarne są jednym z popularniejszych urządzeń wykorzystujących ciepło pochodzące z promieni słonecznych.... Instalacje systemów solarnych ? zalety miedzi >>
Redakcja

RAPczyn
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: RAPczyn »

Wydaje mi się, że złączki zaprasowywane nie mogą być używane do instalacji kolektorów słonecznych. Przez długie stany pary, które mogą wystąpić w instalacji muszą on być traktowane jako sieci parowe niskotemperaturowe - dopuszczenie złączek na =

bartnik

Re: Instalacje systemów solarnych ? zalety miedzi

Post autor: bartnik »

Montowałem jakiś czas temu systemy solarne u klienta. Wykorzystałem rury miękkie wg PN-EN 1057. Prosty i szybki montaż a system sprawdza się doskonale.

CinCin
Początkujący
Początkujący

Post autor: CinCin »

Ja już jakiś czas temu zainstalowałem panele solarne i nie żałuję. Wtedy polecono mi system wykończony miedzią - świetnie się sprawdza, nie koroduje i przede wszystkim dzięki użyciu miedzi mogłem zainstalować cieńsze, ładniej wyglądające panele.

Greengaz
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Greengaz »

Napisz choćby parę słów dlaczego nie żałujesz, że zainstalowałeś panele solarne.
Obalam mity na temat ogrzewania propanem.

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

I co w nich dzięki miedzi jest cieńszego?

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

CinCin pisze:Ja już jakiś czas temu zainstalowałem panele solarne i nie żałuję. Wtedy polecono mi system wykończony miedzią - świetnie się sprawdza, nie koroduje i przede wszystkim dzięki użyciu miedzi mogłem zainstalować cieńsze, ładniej wyglądające panele.
Co do urody paneli, to nie będę się dopytywał, bo gusta są różne. Ja nie przepadam, za taką "dekoracją", ale interesuje ile więcej, jak dużo kWh zużywa się na cwu, bo wiadomo, estetyka i sztuka kosztują.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”