Slyszalam o inniwacyjnych grzejnikach plytowych Kermi therm-x2
Z tego co czytalam i z opinii znajomych wynika, ze jest to bardzo oszczedna forma ogrzewania. Czy ktos z was taka posiadal i moglby napisac jak to wyglada w praktyce ?
Grzejniki plytowe
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: Grzejniki plytowe
Zapotrzebowania na ciepło w pomieszczeniu nie zmieni najbardziej innowacyjna innowacja grzejnika.
Oszczędności powstaną w momencie zakupu, a nie eksploatacji.
Oszczędności powstaną w momencie zakupu, a nie eksploatacji.
Obalam mity na temat ogrzewania propanem.
https://www.youtube.com/watch?v=iUXGOdGhIGw
Nie jestem przekonany do tej super technologii. Tylna płyta jest po prostu zimniejsza ale ciepło z przedniej promieniuje zarówno do przodu jak i do tyłu. Równie dobrze mogli umieścić jednopłytowe grzejniki z przylepionym styropianem od tyłu i efekt byłby podobny tyle że to już nazywa się promiennikiem
Nie wiem jakie są ceny Kermi z innowacjami w porównaniu z ich zwykłymi grzejnikami ale wystarczy sprawdzić i czy te same wymiary grzejników maja tyle samo Wat.
Nie jestem przekonany do tej super technologii. Tylna płyta jest po prostu zimniejsza ale ciepło z przedniej promieniuje zarówno do przodu jak i do tyłu. Równie dobrze mogli umieścić jednopłytowe grzejniki z przylepionym styropianem od tyłu i efekt byłby podobny tyle że to już nazywa się promiennikiem
pipen jakoś dziwnie w swoich postach pyta o grzejniki, o CO wodne, o podczerwień, a przy okazji, tak od niechcenia
reklamuje firmę xxx... Dziecinada.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
A ja tak na dobrą sprawę nie miałem jeszcze styczności z tą technologią wiec ciężko mi stwierdzić czy faktycznie jest ona tak dobra jak o tym mowa w powyższych postach i na ile jest to zabieg napędzający machinę do masowego kupna. Czas pokaże czy to się sprawdzi.