Pralka w kuchni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Pralka w kuchni?
Nigdy mi to jakoś nie pasowało, gdzie pranie, a gdzie kuchnia 
W starym mieszkaniu miałam pralkę w kuchni i myślę, ze to dobre rozwiązanie w małych mieszkaniach. W nowym mieszkaniu mamy już pralkę w łazience, i jest to znacznie wygodniejsze 
-
remonterier
W poprzednim mieszkaniu, właśnie ze względu na miejsce mieliśmy pralkę w kuchni.
Jeżeli innego wyjścia nie ma, to nikt nie zawraca sobie głowy względami estetycznymi - jest jaki jest.
Trzeba tylko się do sytuacji dostosować.
Poza tym pranie nie wygląda tak, ze podczas gotowania wystawnego obiadu wywala się na blat kuchenny brudne gacie i robi segregacje kolorów... dajcie spokój
Pomysł decoroom z przebiciem ściany i wstawieniem pralki do miniwnęki (oczywiście zabudowanej od strony pleców urządzenia) jest jak najbardziej praktyczny. Ja byłbym jak najbardziej "za". Płytka pralka (40 cm), nie wchodziła by do sąsiedniego pomieszczenia zbyt wiele. Byłoby miejsca na ewentualne wygłuszenie. Dla wielu osób może to być warte rozpatrzenia.
Jeżeli innego wyjścia nie ma, to nikt nie zawraca sobie głowy względami estetycznymi - jest jaki jest.
Trzeba tylko się do sytuacji dostosować.
Poza tym pranie nie wygląda tak, ze podczas gotowania wystawnego obiadu wywala się na blat kuchenny brudne gacie i robi segregacje kolorów... dajcie spokój
Pomysł decoroom z przebiciem ściany i wstawieniem pralki do miniwnęki (oczywiście zabudowanej od strony pleców urządzenia) jest jak najbardziej praktyczny. Ja byłbym jak najbardziej "za". Płytka pralka (40 cm), nie wchodziła by do sąsiedniego pomieszczenia zbyt wiele. Byłoby miejsca na ewentualne wygłuszenie. Dla wielu osób może to być warte rozpatrzenia.
Jeśli łazienka jest mała to jak najbardziej, czemu nie. Nie mniej jednak, jeśli mamy możliwość wstawienia jej do łazienki to jest to zdecydowanie wygodniejsza opcja.
Jeśli łazienka jest mała to jak najbardziej, czemu nie. Nie mniej jednak, jeśli mamy możliwość wstawienia jej do łazienki to jest to zdecydowanie wygodniejsza opcja.
Dlaczego nie, jeśłi kuchnia jest duża a łazienka mała.
no i można czasem w marketach dorwać takie podstawki gumowe pod nożki od pralki które tłumia drgania. Tez mam pralkę w kuchni i takie rozwiązanie sie dobrze sprawuje:)
-
Zakupy Agito
- Początkujący

Zawsze możesz kupić pralkę do zabudowy np Beko WMI 71242 jej klasa Efektywności Energetycznej to A++ pralka ma 60 cm pojemność 7 kg i prędkość wirowania 1200 obr./min ma też funkcję opóźnionego startu i równomiernego rozłożenia ładunku.

-
PiotrNiski
- Zaawansowany

A dla mnie pralka w kuchnie nie jest dużym problemem, owszem jest wiele za i przeciw, ale dzięki takiemu rozwiązaniu mam naprawdę o dużo więcej miejsca w łazience. My się zdecydowaliśmy na takie rozwiązanie 
Jeśli ktoś jeszcze o tym myśli, albo się waha w takim razie warto przeczytać: https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/pral ... i-477.html
My robiliśmy meble na wymiar w salonie Max Kuchnie i wszystko mamy pięknie w zabudowie
Jeśli ktoś jeszcze o tym myśli, albo się waha w takim razie warto przeczytać: https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/pral ... i-477.html
My robiliśmy meble na wymiar w salonie Max Kuchnie i wszystko mamy pięknie w zabudowie
Ostateczność, ale jezeli nie masz możliwości to cicha. Pamiętaj o wypoziomowaniu.
Za i przeciw pralce jest równie dużo argumentów. Mnie się wydaje, że lepiej w łazience, ale jeśli nie ma tam miejsca na nią, to może być i w kuchni 
to też zależy od pionu, bo jeżeli nie masz w łazience jak no to sorry musisz w kuchni, ja mam w kuchni i nie narzekam
ja mam zabudowaną pralkę w kuchni i uważam że jest to świetne rozwiązanie
Według mnie również jest to dobre rozwiązanie. U nas w Polsce nie jest to powszechne, ale za granicą tak- na przykład w Wielkiej Brytanii pralki montowane są tylko w kuchniach.
Jedyne co to zakryłabym ją jakimś frontem, aby z zewnątrz wyglądała jak szafka.
Jedyne co to zakryłabym ją jakimś frontem, aby z zewnątrz wyglądała jak szafka.