Właściwa hydroizolacja zabezpieczy dom przed przenikaniem wilgoci i wieloma problemami z tym związanymi. Trzeba o niej pamiętać budując dom i modernizując istniejące budynki. Odpowiedzi na pytania dotyczące wykonania hydroizolacji i potrzebnych materiałów, znajdziesz w tym dziale.
Witam wszystkich użytkowników. Wiem ,że forum to nie panel reklamowy , ale mam pytanie o płyty izolacyjne Hydromax. Czy zabezpieczenie ściany fundamentowej preparatem bitumicznym , a następnie naklejenie w/w płyt i obsypanie ziemią jest wystarczające. Każdy producent mocno zachwala własny produkt.Z tego co wyliczyłem nie jest to tanie. Zaproponujcie ewentualnie inną metodę.Pozdrawiam budowlańców
Jeżeli dom jest niepodpiwniczony TO CZEMU TAKA IZOLACJA MIAŁABY SŁUŻYĆ?????
Bitum w gruncie jest mało trwały, wody co prawda przez jakiś czas nie wpuści ALE I NIE WYPUŚCI! A styropian by było sens tam kłaść trzeba by odwrócić prawa fizyki: MUSIAŁOBY ZIMNO WCHODZIĆ a nie ciepło wychodzić!
Dom ma być podpiwniczony częściowo i o tej części rozmawiamy.Pańska odpowiedź jest enigmatyczna - nie jestem budowlańcem, jeżeli zechce Pan wytłumaczyć mi o co chodzi będę wdzięczny.Pozdrawiam