Jak urządzić pokój dla dziecka?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Gdy dziecko jest już na tyle duże, że może przeprowadzić się do własnego pokoju to stajemy przed pytaniem jak urządzić.. Jak urządzić pokój dla dziecka? >>
Redakcja
bardzo fajny pomysł,jednak moja córka jest już nieco za duża na taki wystrój, dlatego myślę o jakimś klasycznym rozwiązaniu. Podobają mi się łóżka ze strony epinokio.pl
Re: Jak urządzić pokój dla dziecka?
Zależy w jakim wieku jest dziecko. Na pewno ważne jest umeblowanie, żeby dziecko miało bezpieczne łóżko, jakiś kącik do nauki, biurko. Warto też kupić jakieś dziecięce dekoracje np. kolorowe firanki, jakąś pościel z bajkowym motywem, coś takiego http://hippo-sklep.pl/posciel_dla_dziec ... _elem.html Czy chociażby jakieś naklejki na ścianę. Dziecko na pewno chętnie będzie w takim kolorowym pokoju przebywało 
BOB-BUDOWNICZY
Urządzanie pokoju dziecka to bardzo wdzięczny temat. Na pewno trzeba go dostosować do wieku dziecka - czego innego potrzebuje niemowlę, przedszkolak, dziecko w wieku szkolnym czy nastolatek 
Zgadzam się - trzeba dostosowa pokój do wieku dziecka, ale też zrobić tak, żeby nie zmieniać wystroju co trzy lata. Dużo ciepłych kolorów, lekkie mebelki, które mogłyby rosnąć z dzieckiem. Jakaś tablica na ścianie by się przydała - czy to korkowa, czy taka do pisania flamastrem plus magnesowa - tam dziecko może wieszać różne rzeczy lub wyżywać się artystycznie - w każdym wieku.
-
Mezoko_com
- Aktywny

Moim zdaniem takie klimatyczne oświetlenie i taśmy led plus lampka na biurko to pierwszy krok jaki powinniśmy wykonać. Drugim może być zestaw stylowych mebli i fototapeta z ciekawym motywem przewodnim na ścianie.
- Asieńka_99
- Początkujący

Wg mnie takie stylizacje są przesadne i przesłodzone, nie podobają mi się. Pewnie, że fajnie uwzględnić to, co dziecko lubi, ale z uwzględnieniem długotrwałej przydatności inwestycji. A takimi mebelkami jak przedstawione jak długo dziecko będzie się cieszyć?
Mebelki powinny być jak neutralne, dziecko wyrazi się przez to, co się na nich znajdzie
Popieram pomysł fototapety. Mój Karol jest zafascynowany kosmosem i astronomami, więc zaopatrzyliśmy jego pokój w taką fototapetę: http://www.naklejkidladzieci.pl/fototap ... ziemi.html Efekt wyszedł super i myślę, że spokojnie taka ściana może mu towarzyszyć przez długie lata 
Mebelki powinny być jak neutralne, dziecko wyrazi się przez to, co się na nich znajdzie