Jaki klimatyzator wybrać do domu jednorodzinnego?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
matrus2
Re: Jaki klimatyzator wybrać do domu jednorodzinnego?
Ja mogę polecić klimatyzator przenośny Blaupunkt, którego zakupiłem, użytkuję i jestem zadowolony.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Skąd jest uzupełnianie powietrza wyrzucanego przez okno?matrus2 pisze:Ja mogę polecić klimatyzator przenośny Blaupunkt, którego zakupiłem, użytkuję i jestem zadowolony.
Ale , o co chodzi?, że niby reklamujesz sam siebie?
Jakieś pomieszanie z poplątaniem.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
W zależności od wielkości tego domu jednorodzinnego powinno dobierać się odpowiednią jednostkę, najlepiej split. Teraz na rynku jest ogromny wybór. Klimatyzatory mają mnóstwo funkcji, począwszy od możliwości ogrzewania, wentylacji do różnego typu jonizatorów oczyszczających powietrze. Moim zdaniem najważniejsze funkcje jakie powinien posiadać klimatyzator to bardzo wysoka wydajność energetyczna i niski minimalny poziom hałasu. Niedawno wymieniałem u siebie w domu klimatyzację, do tej pory korzystałem z przenośnej i nie byłem zadowolony. Zdecydowałem się na model od Lg, z tego co widziałem we wcześniejszych wpisach jest warty swojej ceny. Niestety nie miałem jeszcze okazji przetestować, pogoda nie sprzyja.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

W czym splity są lepsze w domu od kanałowki? Nie słychać jej, nie widać, delikatniej dmucha i jest nieprzewymiarowana!wiktor777 pisze:W zależności od wielkości tego domu jednorodzinnego powinno dobierać się odpowiednią jednostkę, najlepiej split. Teraz na rynku jest ogromny wybór. Klimatyzatory mają mnóstwo funkcji, począwszy od możliwości ogrzewania, wentylacji do różnego typu jonizatorów oczyszczających powietrze. Moim zdaniem najważniejsze funkcje jakie powinien posiadać klimatyzator to bardzo wysoka wydajność energetyczna i niski minimalny poziom hałasu. Niedawno wymieniałem u siebie w domu klimatyzację, do tej pory korzystałem z przenośnej i nie byłem zadowolony. Zdecydowałem się na model od Lg, z tego co widziałem we wcześniejszych wpisach jest warty swojej ceny. Niestety nie miałem jeszcze okazji przetestować, pogoda nie sprzyja.
Poza tym, jak split załatwia wentylację?????????????
Samsung ma całkiem zgrabną kolekcję przenośnych klimatyzatorów, albo sharp. Przy czym przy większych powierzchniach to i tak nieopłacalna inwestycja i lepszy sjest system centralny.
żona zaprasza (MOJA)
Venaclima i Emicon projektuje układy klimatyczne. Ma szeroką ofertę handlową, oferuje też szafy klimatyzacji precyzyjnej czy agregaty wody lodowej.
Polecam Venaclima, która oferuje rożnego rodzaju instalacje klimatyczne - w tym szafy klimatyzacji precyzyjnej, czy agregaty wody lodowej. Oferuje serwis gwarancyjny i pozagwarancyjny/
Słyszałam o airweel, ale nigdzie na forum nie mogę znaleźć informacji na temat klimatyzatorów toshiba, chciałabym zamontować takie małe urządzenie w salonie. Czy ktoś z Was mi polecić albo odradzić urządzenia tej firmy?
Klimatyzator w naszych warunkach? Na 2 czy nawet na 6 tygodni w roku? Oczywiście można! Myślę jednak, że to opcja dla "bogatych"
.
.
Trochę mało informacji na temat wielkości domu itd. Musisz to podać żeby wiedzieć jakiej mocy klimatyzatora potrzebujesz. Orientacyjnie na stronie http://www.aero7.pl/klimatyzatory-scienne podana jest informacja jak moc klimatyzacji przekłada się na wielkość pomieszczenia, w którym mogą pracować. Co do marki to LG i Samsungi są godne polecenia.
-
hubertlaskow
- Początkujący

Poszukaj sobie poradników na ten temat. Jest ich trochę w internecie
Jeśli chodzi o markę to polecam LG lub Mitsubishi Electric, jakościowo i technologicznie bez konkurencyjne.
Po konsultacjach w firmie pramost zdecydowałem się na zakup do domu klimatyzatora daikin. Muszę przyznać że to był trafny wybór. przede wszystkim jest cichy.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

A inne są głośniejsze?igloo pisze:Po konsultacjach w firmie pramost zdecydowałem się na zakup do domu klimatyzatora daikin. Muszę przyznać że to był trafny wybór. przede wszystkim jest cichy.