Jak ożywić wnętrze?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jak ożywić wnętrze?
Jak ożywić wnętrze bez dużego nakładu środków finansowych? Nic prostszego. Wystarczy zastosować jeden mocny... Jak ożywić wnętrze? >>
Redakcja
-
Mirella 12
- Początkujący

Jak ożywić wnętrze?
Jeśli ktoś chce tanio i szybko ożywić wnętrze to polecam sprawdzony przeze mnie sposób. Mianowicie umieszczenie fototapety lub naklejki na ścianie. Jest to prosty , tani i szybki sposób. Przykładowe fototapety i naklejki znajdziecie tutaj: http://www.pictory.pl/
- -KAMI-
- Zainteresowany

- Kontakt:
Re: Jak ożywić wnętrze?
Wnętrze ożywić można żywym ogniem
Biokominka
Nawet w bloku
Ma to również te zalety, że nie trzeba w zasadzie niczego zmieniać, ani sobie brudzić jak np. przy okazji malowania, tapetowania. No i że tak powiem - trwa to tylko chwilkę. Kupujesz biokominek, stawiasz na podłodze albo wieszasz na ścianie i odpalasz. Bez dymu, sadzy, popiołu i bez zmartwienia, gdzie składować drewno
Genialne!
Pozdrawiam ogniście! 
odmalować ściany i wyprać firany?
-
WkladyKominkowe
- Aktywny

- Kontakt:
Mam podobne zdanie na ten temat,tzn myślę,że jeżeli chcesz ożywić swoje pomieszczenie tanim kosztem to tutaj liczy sie odpowiednia kolorystyka,warto postawić na żywe kolory i nadać mu uroku,może nawet fototapeta? dodatkowo jako dekorację polecam także biokominek.
-
benedyktxx
- Aktywny

Ciekawie doradzają na portalu poświęconym aranżacji wnętrz, kupnie mieszkania i domu, gdzie doradzają jakie sprzęty nadają się do wyposażenia mieszkania w nowoczesne urządzenia AGD i RTV. Portal daje możliwość wypowiadania się i komentowania zamieszczonych porad i informacji. Polecam www.dominnowacji.pl
Najlepiej dodatkami z akcentem kolorystycznym. Dużo fajnych inspiracji jest na Homebook.pl. Jeżeli jesteś zdecydowana na jakiś kolor to możesz pomalować ścianę, jednak trudniej będzie to odwrócić niż np. przewiesić obraz o żywych barwach. Dobrze dobrane tekstylia też robią swoje 
Jako dystrybutor biokominków z całego świata dostarczamy unikalny klimat i ciepło do Twojego domu, ogrodu, biura, hotelu lub restauracji.
Ożywienie + elegancja = kamień dekoracyjny, najlepiej w jasnych kolorach np. Artis. Zawsze to coś nowego, niż białe ściany, albo tandetna tapeta.
Najprostszym sposobem na ożywienie wnętrza bez dużego wkładu finansowego są tekstylia. Ja np. mam szare ściany, białe meble i ciemnoszarą sofę i postawiłam na dodatki w żółtym kolorze: poduszki dekoracyjne, podkładki na stół, klosz do lampy i osłonki na doniczki.
-
domowniczka27
- Początkujący

Moja siostra studiuje na ASP i ma naprawdę fajne wyczucie, dlatego pod względem projektowania i aranżacji miałam z górki. Wspólnie doszłyśmy do wniosku, że moją kuchnię może odświeżyć zabawa w shabby chic. Mąż zajął się malowaniem i kafelkami (takie cudne nad całym blatem), a my poszukiwałyśmy wspólnie dodatków. Na przykład na http://dekoracjadomu.pl/ dużo jest pięknych i całkiem niedrogich sprzętów, które idealnie pasują do tego stylu. Teraz jesteśmy w fazie ostatniego zamówienia, ale w sumie odświeżenie wnętrza (razem z odnawianiem i malowaniem starych mebli z domu babci) wyszło nas stosunkowo tanio.
-
adam_krakow
- Aktywny

najlepiej dodatkami
designerskie dodatki robią ogromną robotę w domu
aa najlepiej za nie nie przepłacać: http://www.storepedia.pl/
-
robnowak
Moim zdaniem każde, ale to każde wnętrze w skuteczny sposób mogą ożywić białe meble nowoczesne. Dodają świeżości i takiego designu, że chyba nikt nie może zaprzeczyć.