okna wstawione przez dewelopera

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

ola422
Początkujący
Początkujący

okna wstawione przez dewelopera

Post autor: ola422 »

W styczniu tego roku podpisalam akt zakupu mieszkania z rynku pierwotnego. Przed podpisaniem tego aktu, w protokole przekazania mieszkania wytknelam deweloperowi nieszczelność okien, brak uszczelek, pękniętą szybe i brak regulacji okien. PO 2 dniach otrzymałam pismo, ze wszystko zostało naprawione, okna wyregulowane itd. Miesiąc temu wezwałam innego fachowca od okien, ponieważ zauważyłam kałuże wody zbierające się na parapecie. Powiedział mi jednoznacznie, że profil okienny jest wygięty (nieszczelność uszczelki miedzy szyba i rama okienna - stąd przeciekanie deszczu do wewnątrz mieszkania) oraz ze okna tego nie da sie wyregulować gdyż futryna jest wygięta w górnej części na łączeniu skrzydeł. Napisałam oczywiście pismo do dewelopera aby naprawił mi to okno bądź wymienił na nowe, ale on uważa ze da się jego naprawić bez wymiany skrzydła okiennego? Prosze pomóżcie...czy to jest możliwe? Czy można tak naprawić okno PCV aby było szczelne i nie przeciekało w momencie gdy profil okienny i futryna są wygięte? Dziękuje za odpowiedź.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”