Monitoring budowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Monitoring budowy
Zaczynam budowę i chciałbym ją sobie monitorować. Widzę to tak, że umieszczam kamerkę na drzewie która robi zdjęcia co 5 minut i śle je na jakiś serwer/katalog sieciowy (np googledysk).
Jak to zrobić?
Możecie polecić jakieś firmy które mi to zainstalują lub rozwiązania z którymi sam sobie poradzę z podstawową znajomością komputera???
Jak to zrobić?
Możecie polecić jakieś firmy które mi to zainstalują lub rozwiązania z którymi sam sobie poradzę z podstawową znajomością komputera???
-
KTH
Re: Monitoring budowy

soild ma taką opcję ale czy na drzewach montuje ???
trochę bokiem wyszło sorry ... najlepszą kamerą jest nadzór inżynierski i kierownik budowy tylko taki który siedzi na dupie w kanciapie a nie podbija pieczątki w knajpie czy stacji benzynowej ale o takiego ciężko w dzisiejszych czasach
Monitoring budowy to nie tylko nieruchomość.
Warto również zainteresować się monitoringiem maszyn budowlanych. Takie rozwiązania oferuje GPSguardian, specjalizujące się w systemach monitorowania pojazdów
Warto również zainteresować się monitoringiem maszyn budowlanych. Takie rozwiązania oferuje GPSguardian, specjalizujące się w systemach monitorowania pojazdów
-
Wręcemocny
- Początkujący

Popieram przedmówcę. Zaufany człowiek to podstawa. Kamerka ma sporo minusów, bo zawsze znajdzie się jakiś obszar, którego nie obejmuje. Zdjęcia co pięć minut to też średnie zabezpieczenie. Może faktycznie zastanów się nad kierownikiem, bo lepiej grać z ludźmi w otwarte karty.
-
WkladyKominkowe
- Aktywny

- Kontakt:
Pytanie tylko czy znajdzie się taki zaufany człowiek,czy nie lepsza jednak mimo wszystko jest kamera. Co do samego systemu monitoringu to napisz jaki budżet jesteś w stanie przeznaczyć na ten cel i wtedy doradzimy sensowne modele.
Oprócz kamer na budowach często spotykane są również systemy antywłamaniowe oparte o czujniki ruchu. Dobrze nadaje się do tego np Micra z Satel z uwagi na swój bezprzewodowy charakter (tzn czujniki ruchu oraz poszczególne elementy sterownicze połączone są z centralą bezprzewodowo). W tym artykule http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artyk ... le-obiekty autor w jasny sposób wyjaśnia jak dobrać odpowiedni system alarmowy. Można tam również podpytać eksperta o jego koszta.
-
SecuritySystems24
- Zainteresowany

- Kontakt:
Zdecydowanie lepszą opcją będzie moim zdaniem system monitoringu kiedy to wszystko mamy czarne na białym i nic nie umknie naszej uwadze. Polecam zajrzeć do nas,mamy szeroki wybór i na pewno wspólnie wybierzemy coś odpowiedniego.
-
SarnowskaA
- Początkujący

Jeżeli kogoś interesuje monitorowanie postępów budowy to ja z własnego doświadczenia mogę doradzić kamerę poklatkową, a dokładnie kamerę konstrukcyjną Brinno. Można nagrać film pokazujący jak wyglądał proces budowy: http://www.youtube.com/watch?v=4y2i6Oajrrs Do takich nagrań kilkumiesięcznych sprawdzi się znakomicie, bo baterie mają długą żywotność. Ustawiłam kamerę na budowie- włączyłam i się nagrywa.