wybór ekspresu do kawy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: wybór ekspresu do kawy
W takim przypadku moge polecić Ci firme www.darkcoffee.pl/sprzedaz-ekspresow-do-kawy . Jak dla mnie jest to najlepsza firma z ekspresami do kawy. W swojej ofercie mają również serwis który sprawuje się super.
Nie przepadam za ekspresami do kawy. Wolę proste w obsłudze i niedrogie zaparzacze. Cytalem ostatnio na http://www.coffeedesk.pl/baza-wiedzy/kawa/alternatywne-metody-zaparzania/17/Aeropresso aeropressie. Nigdy nie miałem styczności z tym urządzeniem i zastanawiam się nad zakupem. Testowaliście kiedyś to urządzenie? Jak się sprawdziło?:)
Też miałem niedawno przygodę z ekspresem, bo teściowa rozkminiała, jaki kupić. Korzystając z okazji, kupiliśmy jej z żoną na urodziny pierwszy lepszy, żeby przestała marudzić. Okazało się, że trafiliśmy w dziesiątkę! Taki czerwony, Bosch, filtr się wkłada i wodę nalewa od góry. Daliśmy 120 zł - polecam tym, co szukają tanio. Teściowa zachwycona hehe
-
chudy_pawel
- Początkujący

A ja polecam ekspresy firmy Saeco. Naprawdę dobra firma i solidne ekspresy. Ekspres mojego sąsiada wysiadł dopiero przy 85 000 kaw. Część odpowiedzialna za spienianie mleka została wymieniona i cały ekspres działał dalej 
Mam podobne zdanie na ten temat,czyli Saeco to firma która ma dobre jakościowo ekspresy do kawy,tylko teraz pytanie o to czy wolisz taki z młynkiem czy bez. jeżeli opcja nr 2 to spokojnie zmieścisz się w kwocie 400-500zł.
Tassimo to chyba najpopularniejsze ekspresy
-
sandra1983
- Początkujący

A ja polecam tą firmę http://sklep.unoespresso.pl/sprzet/ekspresy sama posiadam od nich ekspres i młynek do kawy i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam 
ja mam tego z nescafe
Tassimo ok ale z nescafe też spoko
mmmm dobra kawka jest z tassimo 
jakich wkładów używacie?
ja najbardziej lubie capuccino 
to podobnie do mnie w sumie
-
sandra1983
- Początkujący

Zmieniłam ostatnio ekspres do kawy http://sklep.unoespresso.pl/sprzet/eksp ... na-5-micro a rodzicom moim oddałam swój poprzedni 
- centralne_odkurzacze
- Zainteresowany

- Kontakt:
ja nie jestem zwolennikiem takich ekspresow na kapsulki... wedlug mnie lepiej dolozyc i kupic ekspres z jakimis funkcjami na normalna kawe. Z doswiadczenia powiem ze dobrze jak sa takie rzeczy jak regulacja stopnia napelnienia filizanki, stopnia zmielenia kawy, mocy kawy, opcja robienia kawy z kawy sypanej itp. To chyba podstawowe opcje ktorych ja szukalem wybierajac ekspres.
Nie jestem bardzo w cenach, ale z tego co patrzylem to ceny kapsulek sa nie do zaakceptowania poza tym ciezej je chyba nawet kupic niz normalna kawe do mielenia
Nie jestem bardzo w cenach, ale z tego co patrzylem to ceny kapsulek sa nie do zaakceptowania poza tym ciezej je chyba nawet kupic niz normalna kawe do mielenia
Odkurzacze centralne - zasługujesz na komfort.