optymalne wymiary sypialni
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
optymalne wymiary sypialni
no właśnie, czy takowe istnieją żeby dać gwarancję wysypiania się i wstawania wypoczętą?
Re: optymalne wymiary sypialni
Oczywiście, że istnieją pewne wytyczne odnośnie powierzchni ale to nie to daje gwarancję wysypiania się.
Lecz jest wiele innych czynników: usytuowanie względem stron świata, powierzchnia okien, ilość wymian powietrza itd.
Oczywiście ważną rzeczą jest wielkość i jakość łóżka wraz z odpowiednim materacem.
Zwykle nasze sypialnie musza spełniać jeszcze inne dodatkowe funkcje.
Najtrudniej projektować sypialnie w budownictwie wielorodzinnym.
Lecz jest wiele innych czynników: usytuowanie względem stron świata, powierzchnia okien, ilość wymian powietrza itd.
Oczywiście ważną rzeczą jest wielkość i jakość łóżka wraz z odpowiednim materacem.
Ja myślę, że wymiary nie mają dużego znaczenia. Ważne jest wygodne łóżko i wywietrzone pomieszczenie. Co oznacza, że nie lepiej nie robić sypialni w komórce bez okna.
no tak bo wtedy to nawet wiatrak nie pomoże 
nie no sypialnia musi miec przynajmniej te 20m2 . przeciez trzeba miec jakas przestrzec zeby sie poruszac po niej
Warto aby sypialnia była nieco większa wtedy możemy spokojnie wybrać do niej łóżko http://www.lozka-sypialnie.pl/ jaki nam się podoba a nie zwracać uwagi na jego wymiary. Niestety bardzo często mebel który nam się podoba nie mieści się do małego pomieszczenia...
Myślę, że trudno mówić o optyamalnych wymiarach łazienki, bo wszystko zależy od wielkości łóżka i ilości mebli.
- centralne_odkurzacze
- Zainteresowany

- Kontakt:
Pytanie według mnie zbyt ogólne
wymiary to nie wszystko, jeden będzie miał dużą sypialnie ale nawali mebli i będzie mniej miejsca użytkowego i będzie mniej przestronna niż nie jedna mniejsza
Ja lubie przestronne sypialnie z nie za duża ilością mebli - to co niezbędne, łóżko komody, szafa, szafka nocna. Z drugiej strony nie może być za duża, według mnie wtedy powstaje taka pustka i jest mało przytulnie. Moja ma ok. 15m2 z meblami ktore wymienilem i mysle ze jest w sam raz choc nawet moglaby byc troszke wieksza 
Odkurzacze centralne - zasługujesz na komfort.
- typowyseba
- Początkujący

Dokładnie - co ma wielkość łożka do wyspiania się? Miałem kiedyś w jednym mieszkaniu malutką sypialnię,gdzie było tylko łożko i szafka nocna i jakoś się wysypiałem bez problemu.Interno pisze:Oczywiście, że istnieją pewne wytyczne odnośnie powierzchni ale to nie to daje gwarancję wysypiania się.
Wymiary sypialni to dość indywidalna sprawa. Najważniejsze, żeby zmieściło się w niej łóżko z materacem o odpowiedniej wielkości - dla pary lub jednej osoby. Sypialnia jest miejscem, w którym przede wszystkim śpimy i odpoczywamy i łóżko jest w niej najważniejsze.