Balkon
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Balkon
Po zimie mój balkon całkowicie rozleciał się płytki odpadły tyk od dołu tez leci Szukam porady instrukcji jak to naprawić. Znajomy mówił żeby oczyścić to następnie cieka warstwa styropianu i na koniec tynkiem mozaikowym chciałbym to wykończyć co wy o tym sadzicie powiedzie jak to zrobić bo nie chce najmować fachowca do teak malej powierzchni zwłaszcza gdy ostatnio mam dużo wolnego czasu. Wiec nie piszcie żebym najął fachowca tylko krok po kroku co mam zrobić i jakie materiały.

Re: Balkon
Od góry izolacja i klej Sikabond T8 od spodu płyty Wedi.
Jak nie jesteś biegły w temacie napisz do przedstawicieli powyższych materiałów otrzymasz pomoc.
Jak nie jesteś biegły w temacie napisz do przedstawicieli powyższych materiałów otrzymasz pomoc.
ja chcialbym zrobic tylko boki i spod i jak by mozna bylo jasniej
1. to chyba nie wystarczy, masz od góry przecieki a być może przemarzanie całej płyty.perk3p pisze: 1. ja chcialbym zrobic tylko boki i spod
2. i jak by mozna bylo jasniej
2. wejdź na stronę producentów materiałów, które Ci podałem tam jest jaśniej lub tak jak napisałem zgłoś się do przedstawicieli technicznych.
Rób raz a dobrze jak nie to będziesz poprawiał.
Szkoda czasu i pieniędzy na lipne rozwiązania.
Ja myslalem żeby spod i boli zrobić w ten sposób ze zedrzeć do betonu na to styropian 2 potem siatka tynk a na sam koniec tyk mozaikowy po bokach a od spodu pomalowac
jednak doszlem do wniosku ze zrobie to bez styropianu tylko mam dwa pytania jaki tynk wybrac na beton cegle gola i czy zastosowac siatke
-
Kamaonline
- Aktywny

- Kontakt:
Płytki i braki należy uzupełnić,a boki po prostu obiłbym blaszką jako takie zadaszenie co spowoduje że podczas przyszłej zimy balkon nie ucierpi i elewacja nie będzie pękać.