Jaka kanapa, zasłony do salonu?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaka kanapa, zasłony do salonu?
to jest sofa? wyglada jak dziwny fotel
ale fajne do malutkich wnetrz. kanape bardziej dobieraj do koloru mebli, scian podlogi. bo to sa rzeczy ktorych szybko nie zmienisz, a dodatki zawsze mozesz sobie kombinowac.
Propozycje aranżacji okna znajdziecie http://tendina.pl/aranzacja-okna z możliwością dopasowania koloru do wnętrza. Zachęcam do obejrzenia.
-
MarekArnal
- Zainteresowany

Sporo jasnego więc kanapa i meble mogą być jako ciemniejszy kontrast, ale utrzymany w podobnej tonacji, bardzo ciekawe propozycje widziałem na YOUTUBE
Ja postawiłabym na białe zasłony, jak najbardziej transparentny - nadadzą wnętrzu lekkości. Co do liliowych ścian - kłóci mi się to z meblami wenge, lepsze będą beżowe.
A może zamiast zasłon rolety,co o tym myślisz/ BO moim zdaniem to bardzo ciekawa opcja no a poza tym warto pokusić się o meble skórzane,ich szeroki wybór znajdziesz u nas.
meble online.
Poszukaj inspiracji w sieci, np. na sferawnetrz.com.pl
-
PiotrNiski
- Zaawansowany

Twój opis przypomina mi nieco mój salon więc pozwolę sobie go opisać. Żona wybrała kanapę w kolorze białym, ale zastanawiała się też pomiędzy ecru, więc to też pewnie nie byłby zły wybór
Natomiast jeśli chodzi o dekoracje okna no to wybrała pomarańczowo - brązowe zasłony gotowe w pasy
nawet ładnie to wszystko do siebie pasuje i nawet nie przeszkadza mi, że to wnętrze jest bardziej kobiece 
Same dekoracje okienne w postaci rolet lub żaluzji czy firanek to już zasada dowolności i tutaj mamy szerokie pole do popisu. Poza tym co do kanapy to proponuję wybrać elegancki zestawy wypoczynkowy z narożnikiem w kremowym kolorze-oczywiście mowa o tapicerowanych,co o tym sądzisz?
Selsey.pl
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Teraz wydaje mi się że modne są narożniki, do tego bardzo funkcjonalne. Ja mam taki model w którym podłokietnikiem znajdują sie pufki dodatkowe dla gości 
Podstawowe pytanie czy w ogóle muszą być zasłony,bo rozumiem firanki i ewentualnie rolety w oknie jako dodatkowa ozdoba,atrakcja. Poza tym sam wypoczynek polecam tapicerowany narożnik,akurat u nas znajdziesz kilka ciekawych wzorów i wersji kolorystycznych.
Selsey.pl
-
promyk-meble
- Początkujący

- Kontakt:
Zgadzam się, że modne są narożniki. Zwłaszcza do większych salonów. Może coś takiego?

Oczywiście niekoniecznie w takim kolorze, chodzi o sam model.

Oczywiście niekoniecznie w takim kolorze, chodzi o sam model.
U mnie to projektant wnętrz wybierał te elementy. Więc w salonie mam brązową kanapę narożną, pokój jest bardzo jasny więc nie ma przesady ;> A co do zasłon to u mnie funkcjonują jedynie rolety. A co do całego zestawienia kolorystycznego to tutaj możesz zobaczyć jak beże, brązy i zieleń współgrają w moim salonie 
Narożnik świetna sprawa. Szczególnie na imprezach domowych ponieważ może pomieścić praktycznie wszystkie osoby, które Was odwiedzą. Jakbym miał sie decydować na wypoczynek to na pewno byłby to narożnik.
Zasłony preferuję nowoczesne. Świetnie prezentują się takie tkaniny:

Wbrew pozorom nie stanowią takiego dużego wydatku. W sieci można je zamówić w dobrej cenie. Dla przykładu w Firaneo.net
https://firaneo.pl
Wszystko jest tam szyte na wymiar tak więc można to dopasować dobrze do kształtu okna i jego wielkości.
Zasłony preferuję nowoczesne. Świetnie prezentują się takie tkaniny:

Wbrew pozorom nie stanowią takiego dużego wydatku. W sieci można je zamówić w dobrej cenie. Dla przykładu w Firaneo.net
https://firaneo.pl
Wszystko jest tam szyte na wymiar tak więc można to dopasować dobrze do kształtu okna i jego wielkości.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2017, 12:30 przez tetate, łącznie zmieniany 3 razy.