Kostka Creativ, a fugi
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Kostka Creativ, a fugi
Czy uważacie, że kostkę brukową należy fugować? Konkretnie chodzi mi o model Creativ, może ktoś mi podpowie dobre i złe strony? Bo jedni mówią fugować, inni, że nie...
-
KTH
Re: Kostka Creativ, a fugi
impregnować lepiej i fugować lub impregnować przed fugowaniem jak wolisz
są gotowe zaprawy w kolorze i nie są cementowymi wypełniaczami
minusem jest cena
są gotowe zaprawy w kolorze i nie są cementowymi wypełniaczami
minusem jest cena
dla mnie fugowanie to spoko opcja, mniejsze prawdopodobieństwo ze cos wyrośnie między kostkami, ale co do impregnowania to wg mnie zbyteczna rzecz, ja użytkuje kostki pozbruku i nie raz polał mi sie na nia olej i płyn hamulcowy i nie ma po tym śladu, zasypane piaskiem, dwa deszcze i czysto 
Myślę że dobry wybór zrobiłeś z tym pozbrukiem to jeden z moich ulubionych producentów.
Google podpowiada mi, że Creativ to Bruk-Bet
. A co do fugowania to bardzo dobra opcja. Dzięki temu kostka nie pracuje i nie kryszą się jej brzegi. Poza tym przy kostkach fugowanych woda wsiąka w fugi 
Poradziłem się u producenta u którego kostkę brałem. No i w bruk becie doradzili mi fugowanie. Kostka jak się ją ciasno układa to może się z nią coś stać, np rogi się mogą postrzępić... lepiej dmuchać na zimne.
-
marekzzabek
- Zaawansowany

każdy dobry producent, doradzi Ci, żeby fugować. mi odnośnie podobnego modelu w pozbruku doradzili to samo
fugować, fugować - na pewno nie zaszkodzi