system wieszania zdjęć na ścianie

Salon jest jednym z najważniejszych miejsc w mieszkaniu, to tutaj spędzamy większość czasu i przyjmujemy gości. Rady i opinie na temat urządzania salonu ? małego, dużego, z jadalnią lub bez.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

alar3
Początkujący
Początkujący

system wieszania zdjęć na ścianie

Post autor: alar3 »

Obrazek

coś takiego widziałem w sklepach home&you, pytałem się sprzedawców ale nie wiedzą jak to się nazywa. Są to metalowe tulejki wciskane w płytę k-g i z wkręcanymi trzpieniami. Całkiem fajnie to wygląda - tylko nie wiem co to jest ?

KTH

Re: system wieszania zdjęć na ścianie

Post autor: KTH »

witam

to są kotwy rozprężne do płyt gips karton u nas raczej na zamówienie w Szczecinku choć na Pilskiej pytaj

tu masz jak w realu to wygląda więc wydrukuj sobie zdjęcie i do sklepu idz ;-)

Obrazek

alar3
Początkujący
Początkujący

Post autor: alar3 »

no niestety to nie jest to - wyciągałem to ze ściany w sklepie i jest to taka tulejka z kołnierzem czy kapturkiem z przodu i gwintowanym otworem w który wkręca się bolec, trzpień czy jak to sie tam nazywa - wygląda jakby to było specjalnie do takiego zastosowania bo jest estetycznie wykonane - ale moze ma to jakieś inne zastosowanie np. w stolarce w meblach? - średnica tej tulejki jest mniejsza od kołnierza z przodu i po prostu jest wciśnięta w otwór w płycie, nic tam się nie rozszerza czy rozpręża :) - tylko co to jest? o co w sklepie pytać? - jak łaże po marketach budowlany to tego szukam tylko nie wiem czy w odpowiednich działach - także liczę że Ktoś to rozpozna i mnie oświeci :)

EDEK123
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: EDEK123 »

Bardzo fajna sprawa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Salon / Pokój dzienny”