Jaki kolor ścian do sypialni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
maryska_projektuje
- Początkujący

- Kontakt:
Re: Jaki kolor ścian do sypialni?
mysle ze kolor scian moglby byc w odcieniach fioletu lub bordowego
i do tego jakas ladna tapeta samoprzylepna typu http://sweethomesklepik.pl/pl/p/TAPETA- ... LEPNE-/271 mam u siebie podobnie i bardzo dobrze to wyglada 
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
To prawda, że pastele w sypialni, to świetne rozwiązanie. Kolor zależy od gustu i upodobań, choć faktyczne odcienie różów, fioletów oraz beżów są dość uniwersalne. Oprócz wyboru koloru, zwróćcie też uwagę na to, by farby były ekologiczne to ważne w przypadku takiego pomieszczenia, jak sypialnia.
Kiedyś marzyła mi się sypialnia w kolorze czerwieni, przełamana kremem. Ale teraz wydaje mi się to zbyt intensywne do tego pomieszczenia. Chyba lepiej postawić jednak na coś delikatniejszego, na przykład mięta.
Kiedyś marzyła mi się sypialnia w kolorze czerwieni, przełamana kremem. Ale teraz wydaje mi się to zbyt intensywne do tego pomieszczenia. Chyba lepiej postawić jednak na coś delikatniejszego, na przykład mięta.
wg mnie do sypialni pasuja kolory stonowane, ja u siebie mam kawa frappe i w szczycie lozka tapeta brazowa z delikatnym wzorem
Może popróbujcie z kreatorem wnętrz sobie pokombinować? Fajne i wygodne narzędzie by zorientować się jakie kolory mogą pasować. Coś jak
http://www.sniezka.pl/kreator-wnetrz/wy ... ieszczenia
Skorzystanie to tylko chwilka, a może bardzo pomóc wyobraźni przed przemalowaniem.
http://www.sniezka.pl/kreator-wnetrz/wy ... ieszczenia
Skorzystanie to tylko chwilka, a może bardzo pomóc wyobraźni przed przemalowaniem.
Do sypialni to jasne ściany. Można poszaleć i dodać wnętrzu elegancji poprzez kamień dekoracyjny. Listello będzie ślicznie wyglądać.
Najlepiej taki, przy którym się odpoczywa. Moim zdaniem odpadają wszelkie czerwienie, fiolety i granaty.
To ja może po prostu pokaże jeszcze jakie kolory moim zdaniem najlepiej się nadają do wypialni
Władcza Czerwień

Nuta Tajemnicy

Twórczy fiolet

Tutaj żadnego nie ma w sypialni, ale to nic. Ważne, że tam pasują, dla mnie idealne do tego typu pomieszczenia.
Władcza Czerwień

Nuta Tajemnicy

Twórczy fiolet

Tutaj żadnego nie ma w sypialni, ale to nic. Ważne, że tam pasują, dla mnie idealne do tego typu pomieszczenia.
to jestem ciekawa Twoich odczuc po przespaniu tygodnia w sypialni w dominujacych kolorach czerwieni lub fioletu. fajnie jesli dodatki sa czerwone albo fioletowe , ale dominujace kolory to powinne byc kolory ziemi, czyli beze i brazy
Według mnie najlepiej zdecydować się na jasne, stonowane kolory, które będą działały na nas uspokajająco. Przykładowo takie kolory jak: niebieski, błękitny, beżowy, pudrowy róż, łososiowy. Zawsze można też pomalować ściany na jasny kolor, a na jedną ze ścian położyć farbę w bardziej inensywnym kolorze, która będzie ciekawym akcentem w wystroju naszej sypialni
tak dobór koloru jest bardzo ważny
tak dobór koloru jest bardzo ważny
-
DarekKrajec
- Początkujący

- Kontakt:
To chyba zależy tez jakie masz meble. My mamy w sypialni ciemne meble i jasne takie kremowe ściany