Płyty warstwowe - szybkie i energooszczędne budowanie
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Coraz większe znaczenie odgrywają technologie prefabrykowane ? gotowe do montażu po dostarczeniu na plac budowy. Płyty warstwowe - szybkie i energooszczędne budowanie >>
Redakcja
A słyszeliście o płytach warstwowych Kingspan? Warto zajrzeć na ich stronę. Pozdrawiam.
Nawet bycie ścianą jest trudne. Inni się o ciebie opierają, a ty o nich nie możesz.
-
kamilwronek
- Początkujący

Re: Płyty warstwowe - szybkie i energooszczędne budowanie
Zgadzam się. Arpanel to rzetelny producent płyt warstwowych. Jeśli będziecie potrzebowali porządnych płyt warstwowych, to śmiało skorzystajcie z jego oferty. Słyszałem wiele dobrego na temat tej firmy, więc myślę, że jest to dobry dostawca.
Płyty sandwich są uniwersalne, ja kupiłem je w FBH Ostrowski 
Dobrze się też sprawdzają te płyty od Kingspan z rdzeniem QuadCore z współczynnikiem przewodzenia ciepła na poziomie 0,018 W/mK. Przez to nie jest wymagana tak gruba warstwa ocieplenia jak w przypadku zastosowania np. płyty z wełny mineralnej
Takie płyty są wykorzystywane podczas realizacji większych budowli opartych o konstrukcje stalowe. Na szczęście ja podczas wznoszenia magazynu swojej firmy nie musiałem się tym martwić, gdyż wszystkim zajęła się firma, której to zleciłem. Na myśli mam firmę Commercecon, która w kwestii wznoszenia magazynów i hal produkcyjnych nie ma sobie równych!