nietypowe drzwi
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: nietypowe drzwi
Widziałem je kiedyś w tvn turbo w jakimś programie. Ciekawe rozwiązanie, tylko jaka cena za taką przyjemność i gdzie można to kupić?
Widziałem te drzwi zdaje się na JoeMonster, bardzo prawdopodobne że był tam nawet artykuł o nich. Wygląd powala, ale pytanie czy są one w produkcji, czy to po prostu pomysł osoby mające zbyt dużo pieniędzy i czasu 
Podobno jest gdzieś mini linia produkcyjna, a raczej manufaktura pod zamówienie. Trochę pogrzebałem w internecie i przyznam, że sam chciałbym mieć takie drzwi wewnątrz swoich 4 ścian.
The_Me
Manufaktura - czyli ( takie moje zdanie jest) o jakość nie musielibyśmy się martwić, ale cóż, cena zapewne zwalałaby z nóg. Teraz tak sobie pomyślałem że w sumie mimo że drzwi świetne, to nie miałbym u siebie w domu pokoju w którym można by takie zamontować : (
Sporo tego gość nawymyślał. W różnych konfiguracjach otwierają się:
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... touch.html
Ciekawie wyglądają te, które służą jako parawan lub ściana działowa.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... touch.html
Ciekawie wyglądają te, które służą jako parawan lub ściana działowa.
The_Me
Dzięki za link.

Takie drzwi już miałbym gdzie wstawić. Szkoda tylko że w tym artykule nie ma informacji o kosztach takich drzwi

Takie drzwi już miałbym gdzie wstawić. Szkoda tylko że w tym artykule nie ma informacji o kosztach takich drzwi
A ja mam fajne drzwi przesuwne, w systemie aluminium, szklane z salonu do holu. Piękne, założył mi je alkon plus (są w Warszawie Jelonki) i jestem zadowolony. Tylko żona narzeka, że kolejne okno do mycia, ale sama przecież chciała
Bo jeszcze nam zabudowę balkonu zrobili okien do mycia full!
A mógłbyś podesłać zdjęcie jak to wygląda? Albo znaleźć na internecie coś podobnego? Ciekawi mnie po prostu jak to "okno"
wygląda.
Też nie łapię jakie to drzwi w systemie aluminium 
Rama aluminiowa ze szklanym wkładem, czy kaseta aluminium + tafla szkła?
P.S. piaskowane szkło jeśli takie wybraliście jest masakryczne do mycia. Żona Cię przeklnie!
Rama aluminiowa ze szklanym wkładem, czy kaseta aluminium + tafla szkła?
P.S. piaskowane szkło jeśli takie wybraliście jest masakryczne do mycia. Żona Cię przeklnie!
The_Me
Jeżeli to wygląda dobrze i ma takie "wow" w sobie to myślę, że mycie jakoś przejdzie. Czasami takie małe poświęcenie jest warte jeśli chodzi o wygląd mieszkania 
Tak samo wygląda szło VSG obustronnie gładkie. Wewnątrz 2 tafli szkła jest folia mleczna. Tyle, że każda ze stron szkła jest gładka i można ją myć jak każde okno w domu. Nie zostają ślady paluchów i osadów po myciu. Każdy producent inaczej to nazwie ale zasada działania szkła tego typu jest identyczna.
The_Me
Miałbyś może jakiś dłuższy artykuł czy jakiś solidny opis różnic jeśli chodzi o te typy szkła? No i jakbyś o ile wiesz, które firmy jakie szkło stosują ? 
Takich artykułów nie ma ogólnodostępnych. Musisz szukać na stronie producenta skąd biorą szyby do drzwi (zewnętrznych czy wewnętrznych). Zazwyczaj takich informacji nie będzie więc pozostają Ci telefony do producentów i dopiero późniejszy kontakt z producentem pakietów szybowych do drzwi.
Niby stosuje się w zewnętrznych szkło P4 (bezpieczne antywłamaniowe), choć dla mnie nie do końca ma to sens, ze względu na to, że drzwi z szybą bierze się do domów jednorodzinnych. Tam i tak obok jest okno, którym może wejść złodziej. Samo wybicie szyby nie gwarantuje też wejścia do domu przez złodzieja - musi pokombinować jeszcze przy wkładkach lub uszkodzić konstrukcję drzwi lub ościeżnicy.
Niby stosuje się w zewnętrznych szkło P4 (bezpieczne antywłamaniowe), choć dla mnie nie do końca ma to sens, ze względu na to, że drzwi z szybą bierze się do domów jednorodzinnych. Tam i tak obok jest okno, którym może wejść złodziej. Samo wybicie szyby nie gwarantuje też wejścia do domu przez złodzieja - musi pokombinować jeszcze przy wkładkach lub uszkodzić konstrukcję drzwi lub ościeżnicy.
The_Me
Szkoda, że nie ma artykułów, a dzwonienie no cóż, chyba będę musiał zainwestować w solidne doładowanie konta w telefonie 
Jeśli chodzi o włamywacza - jak się uprze i będzie chciał się włamać to to i tak zrobi, nie ważne jakie będzie zabezpieczenie, ale każde dodatkowe to zawsze trochę czasu ukradnie i ktoś może zauważy że coś się dzieje nie tak i włamywacza się złapie
Jeśli chodzi o włamywacza - jak się uprze i będzie chciał się włamać to to i tak zrobi, nie ważne jakie będzie zabezpieczenie, ale każde dodatkowe to zawsze trochę czasu ukradnie i ktoś może zauważy że coś się dzieje nie tak i włamywacza się złapie
Krótko mówiąc same zabezpieczenie drzwi nie uchroni przed włamywaczem. Czy w drzwiach będzie szyba P4 z wkładkami C4 oraz wszelakimi wzmocnieniami konstrukcji skrzydła to nie ma znaczenia dla złodzieja. Wejść wejdzie ale będzie musiał mieć więcej czasu, większą wiedzę i jakieś bardziej zaawansowane narzędzia.
Do tego zabezpieczenia innych możliwości wejścia do domu pt. okna i brama garażowa jeśli takowa jest. Zawsze trzeba być przezornym, zamykać drzwi i nie kusić losu. Dla mnie to najlepsze zabezpieczenie. Reszta do dodatki do zdrowego rozsądku.
Do tego zabezpieczenia innych możliwości wejścia do domu pt. okna i brama garażowa jeśli takowa jest. Zawsze trzeba być przezornym, zamykać drzwi i nie kusić losu. Dla mnie to najlepsze zabezpieczenie. Reszta do dodatki do zdrowego rozsądku.
The_Me