Daj metr, co za różnica.paw3leek pisze:Cóż to za różnica raz w życiu dać i 50 cm styro?
...
EPS od gruntu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
perm
Re: EPS od gruntu
perm Ty to chyba zrobiłeś sobie konto by tylko ponarzekać, pewnie sam dałeś 10cm od gruntu jak to teraz projektują i teraz chcesz by każdy robił błąd taki jak Ty
paw3leek
-
perm
Próbuję prostować idiotyzmy wypisywane tu przez niektórych. Pisałem ci o normie NF-15 dla domu pasywnego. U < 0.12. To jakieś 30 cm styro z lekkim zapasem. Chcesz mieć dom pasywny? Pozostałe przegrody też będziesz miał w tym standardzie? Okna, drzwi? Uważasz, że ci co tę normę opracowywali nie znają się na tym? Lepiej słuchać jakiś nawiedzonych typków bez podstawowej wiedzy?paw3leek pisze:perm Ty to chyba zrobiłeś sobie konto by tylko ponarzekać, pewnie sam dałeś 10cm od gruntu jak to teraz projektują i teraz chcesz by każdy robił błąd taki jak Ty
No tak drzwi okna też ten sam deseń.perm pisze:Próbuję prostować idiotyzmy wypisywane tu przez niektórych. Pisałem ci o normie NF-15 dla domu pasywnego. U < 0.12. To jakieś 30 cm styro z lekkim zapasem. Chcesz mieć dom pasywny? Pozostałe przegrody też będziesz miał w tym standardzie? Okna, drzwi? Uważasz, że ci co tę normę opracowywali nie znają się na tym? Lepiej słuchać jakiś nawiedzonych typków bez podstawowej wiedzy?paw3leek pisze:perm Ty to chyba zrobiłeś sobie konto by tylko ponarzekać, pewnie sam dałeś 10cm od gruntu jak to teraz projektują i teraz chcesz by każdy robił błąd taki jak Ty
10cm więcej styropianu nie zaszkodzi.
paw3leek
-
perm
A na ścianie zaszkodzi? Na stropie? Na stropie dając grubszą warstwę zaoszczędzisz więcej niż na podłodze. Możesz też, za te pieniądze kupić lepsze pakiety szybowe. Też więcej zaoszczędzisz.paw3leek pisze:...
10cm więcej styropianu nie zaszkodzi.
To taka dioda, jak słońce świeci to ogrzewa pomieszczenia pod dachem a jak nieświeci to ciepło się nie wydostaje do atmosfery.Tomasz_Brzeczkowski pisze: Dach ma jeszcze zyski słoneczne.
I następna nowa teoryjka amatora Brzęczkowskiego.bachus pisze:To taka dioda, jak słońce świeci to ogrzewa pomieszczenia pod dachem a jak nieświeci to ciepło się nie wydostaje do atmosfery.Tomasz_Brzeczkowski pisze: Dach ma jeszcze zyski słoneczne.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

A Pan uważa, że Słońce do grzania wybiera tylko kolektory a dach już nie?
Zyski słoneczne można mieć przez okno lub okno połaciowe, ale nie przez dach. O takich cudach jeszcze nikt nie słyszał, ale może się mylę to proszę te zyski opisać w jaki sposób powstają.Tomasz_Brzeczkowski pisze:A Pan uważa, że Słońce do grzania wybiera tylko kolektory a dach już nie?
Bo samo stwierdzenie to mało, mogę powiedzieć, że mam słonia w karafce.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jak Słońce ogrzewa dach zimą, to straty ciepła przez ten dach są mniejsze. Piszę o stratach ciepła !!! Do gruntu i dachem, nie o zyskach.
To żadne cuda, to najzupełniej normalne, że ogrzany Słońcem dach generuje mniejsze straty ciepła z domu.
Nie wiem jak to Panu jaśniej wytłumaczyć.
To żadne cuda, to najzupełniej normalne, że ogrzany Słońcem dach generuje mniejsze straty ciepła z domu.
Nie wiem jak to Panu jaśniej wytłumaczyć.