Jakie łóżko ? Jaki materac?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jakie łózko ? Jaki materac?
Łóżko, jak to łóżko, to tylko wybór stelaża, wybieramy głównie pod kątem tego co nam się podoba architektonicznie. Wybór materacu jednak to już sprawa indywidualna. Jeśli ktoś ma problemy z kręgosłupem to wybierze coś z pianki, jeśli ktoś śpi np z cięższym mężem to wybierze materace kieszonkowe. Ja osobiście wybrałbym bardziej pod kątem jakości a takie spotkałem w amadu model SULTAN
Łóżko, jak to łóżko, to tylko wybór stelaża, wybieramy głównie pod kątem tego co nam się podoba architektonicznie. Wybór materacu jednak to już sprawa indywidualna. Jeśli ktoś ma problemy z kręgosłupem to wybierze coś z pianki, jeśli ktoś śpi np z cięższym mężem to wybierze materace kieszonkowe. Ja osobiście wybrałbym bardziej pod kątem jakości a takie spotkałem w amadu model SULTAN
Łóżko wybiera się według upodobań, każdy ma inne wymagania wizualne. Warto zwrócić uwagę na to czy ma pojemnik czy też nie(w zależności od tego czy pojemnika na pościel potrzebujemy). Oraz jaki stelaż jest w nim zamontowany.
wybór łóżka nie stanowi dla mnie żadnego problemu (wiem co mi się podoba:)), ale nad materacem jeszcze myślę, oglądałam na http://www.vega-meble.pl materace i zastanawiam się czy warto kupić sobie materac, który też jest przydatny do celów rehabilitacyjnych czy dla zdrowej osoby taki materac jest optymalny?
-
Tato_Małża
- Aktywny

myślę, że dla zdrowej osoby taki materac rehabilitacyjny to niepotrzebny wydatek tylko, sam mam ramę łóżka z bydgoskich mebli i do tego materac z seleny kokosowy, ciut twardszy, ale taki chciałem, bo na takim mi się lepiej śpi, każdy powinien dobrać pod siebie
"rehabilitacyjny" to bardzo ogólne pojęcie. Ja sam śpię na materacu termoelastycznym, który zasadniczo też jest "rehabilitacyjny", mimo że nic poważnego mi nie dolega, uważam że materac jest rewelacyjny, wysypiam się na nim znacznie lepiej, niż na zwykłej sprężynie którą miałem poprzednio 
Ogólnie polecam materace firmy Foam Royal, mało znany polski producent, wykonuje wyłącznie materace z pianek termoelastycznych w konkurencyjnych z zachodnimi producentami cenach. Ja sobie Prestige Royal bardzo chwalę, znajomi już 3 lata mają ich materac z gatunku Latex Foam i też są zadowoleni, nie widać w ogóle żadnych śladów eksploatacji
Ogólnie polecam materace firmy Foam Royal, mało znany polski producent, wykonuje wyłącznie materace z pianek termoelastycznych w konkurencyjnych z zachodnimi producentami cenach. Ja sobie Prestige Royal bardzo chwalę, znajomi już 3 lata mają ich materac z gatunku Latex Foam i też są zadowoleni, nie widać w ogóle żadnych śladów eksploatacji
-
Danak19
Najlepiej poczytać i samemu sobie wyrobić opinie , artykułow jest duzo np. kreocen.pl/kreowskaz/ 2014/luty.html?page=46 , pianka jest zbyt miękka dla osob z problemami z kregoslupem
Materace to ciężki temat, ale jak już wybierzesz materac idealny, to będziesz zadowolony przez długie lata. Ja tak miałem z materacem zakupionym u tego producenta: http://materace-visco.pl/
Razem z żoną oszaleliśmy z radości już po pierwszej nocy
Razem z żoną oszaleliśmy z radości już po pierwszej nocy
-
non-paris
Na samym początku to trzeba zastanowić się jakie są rodzaje łóżek podwójnych. Jedni wolą wersalki, inne ramowe itd. Później rozmiar, materiał. Materac też jest bardzo ważny, ale to już temat rzeka. Najlepiej się położyć na pokazowym i ocenić 
moim zdaniem ważne aby łoże było wygodne oraz pasowało wizualnie do pomieszczenia
ja tam bym mógł nawet na materacu samym spać
to nie tylko kwestia materaca zeby sie wyspac. jak lozko bedzie niestabilne lub za bardzo bedzie pracowac to i materac na nic sie nie zda dlatego trzeba sie decydowac na dobre firmy jak bydgoska fabryka
W łóżku ważny jest stelaż i materac oraz materiał. Reszta to kwestia wizualna. Najlepsze łóżka są z drewna i metalu, czasem się je tapiceruje, ale tak jak pisałam to kwestia wyglądu i tutaj każdy sam musi zdecydować co woli. Materac powinien być indywidualnie dobrany - twardy czy miękki, również odpowiednio do wagi. Osobiście polecam materace kieszeniowe. Jeśli chodzi o łóżka drewniane naprawdę dobrej jakości, z polskich drzew to polecam sklep http://www.urokdrewna.pl/ . Trzeba wspierać naszych rodzimy producentów
A Polska może się pochwalić dobrymi meblami 
Wszystko moim zdaniem zależy od tego jaki budżet na zakup łóżka posiadamy oraz także od naszego gustu,tutaj bywa naprawdę różnie i wybór materaca nie należy do prostych czynności. U nas znajdziecie szeroki wybór,warto zerknąć:)
meble online.
Ja najlepiej wysypiam się na miękkich łóżkach, najgorzej jak jestem u rodziny i trzeba nocować na twardych łóżkach - rano zawsze jestem obolały.