Witam, mam zamiar kupić drążek do ściany, jednak jest to ściana z supremy a pod spodem znajduje się licha cegła. Chciałbym zapytać czy istnieje jakaś możliwość zamontowania drążka do takowej ściany żeby się nie urwał przypadkiem.
Proszę o odpowiedź,
Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Kołki do ściany i drążka
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
KTH
Re: Kołki do ściany i drążka
siła nacisku naprężenia i ugięcie drążka - posiadasz ? to co podałeś to jak wyliczyć strumień pier... w stosunku do krzywej parabolicznej uwzględniając średnią proporcjolaną masy ciała względem przyciągania ziemskiego ...
coś więcej wiesz czy wiesz tylko tyle że ma wisieć drążek a na nim Ty
coś więcej wiesz czy wiesz tylko tyle że ma wisieć drążek a na nim Ty
Jedynie wiem, że producent podaje maksymalne obciążenie (testowane) do 150kg, sam ważę jedynie 65kg. Słyszałem jeszcze coś o kotwach chemicznych ale nie mam bladego pojęcia co i jak, jestem w tych sprawach kompletnie zielony, dlatego proszę o poradę.
-
KTH
kotwy chemiczne fishera ... a może coś tańszego jak zapórki trójkątne z plastiku lub drewna i kołki fi 10mm za 1,50 pln w dowolnej hurtowni po 3 na każda strone
jeśli pomiędzy wie zapory trójktąne wsadzisz drążek to będzie on wisiał bez kotwienia i im większy będzie nacisk tym bardziej się będzie zapierał, lubisz widać kombinować
jeśli pomiędzy wie zapory trójktąne wsadzisz drążek to będzie on wisiał bez kotwienia i im większy będzie nacisk tym bardziej się będzie zapierał, lubisz widać kombinować