Czym charakteryzuje się nowoczesna kuchnia?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Czym charakteryzuje się nowoczesna kuchnia?
MI kojarzy się z bielą lub wręcz jaskrawymi kolorami, dobrym sprzętem i wyspą 
Ewans- i co? Masz już coś, czy jeszcze czekasz? W sumie minęło kilka dni to pewnie nie, co?
Ta kuchnia jest nowoczesna, ale jak dla mnie oczopląsu można dostać.
Ta kuchnia jest nowoczesna, ale jak dla mnie oczopląsu można dostać.
No właśnie, czekamy na efekt, ja też jestem ciekawy ?:) Chciałbym zamówić swoją również.
Witam,
Mam dużą kuchnię, ok 25m2.
Ostatnio był u mnie fachowiec od kuchni na wymiar i zaproponował ciemny dół a górne szafki jasne.
Podłogę mam ciemna, imitacja drewna, częściowe płytki na ścianie ecru i w takich kolorach Pan zaproponował fronty szafek i czarny blat.
Kuchnia jest dość dobrze oświetlona, 3 okna od N, 3 od W.
Czy nie lepiej zrobić całość ciemną? Góra -dół oddzielił by jasny pasek płytek na ścianie.
Padła też propozycja białych błyszczących szafek górnych bez uchwytów jednak to wydaje mi się nie wygodne pod względem użytkowania ( ciągłe zabrudzenia od odciśniętych rąk).
Mam dużą kuchnię, ok 25m2.
Ostatnio był u mnie fachowiec od kuchni na wymiar i zaproponował ciemny dół a górne szafki jasne.
Podłogę mam ciemna, imitacja drewna, częściowe płytki na ścianie ecru i w takich kolorach Pan zaproponował fronty szafek i czarny blat.
Kuchnia jest dość dobrze oświetlona, 3 okna od N, 3 od W.
Czy nie lepiej zrobić całość ciemną? Góra -dół oddzielił by jasny pasek płytek na ścianie.
Padła też propozycja białych błyszczących szafek górnych bez uchwytów jednak to wydaje mi się nie wygodne pod względem użytkowania ( ciągłe zabrudzenia od odciśniętych rąk).
Sądzę, że nowoczesną kuchnię cechują przede wszystkim funkcjonalne i dobrze zaprojektowane meble, takie można znaleźć na tej stronie: aranzacjekuchni.com.pl/projektowanie-kuchni
Nie bez znaczenia jest również sprzęt kuchenny, który powinien być dopasowany do naszych potrzeb.
Nie bez znaczenia jest również sprzęt kuchenny, który powinien być dopasowany do naszych potrzeb.
-
Grażka1980
- Zainteresowany

Zgadzam się, chociaż kuchnie w innym stylu też potrafią być funkcjonalne.
Wydaje mi się, że teraz jak pada hasło "nowoczesna kuchnia" to i tak pierwsza myśl to fronty na wysoki połysk, nie sądzicie?
Ja mam pytanie co do systemów BLUM- są teraz szeroko polecane. Czy ktoś z was ma w swojej kuchni zamontowane jakieś systemy tej firmy? Jakby nie było, te systemy też są jakąś częścią, która pasuje do nowoczesnej kuchni.
Wydaje mi się, że teraz jak pada hasło "nowoczesna kuchnia" to i tak pierwsza myśl to fronty na wysoki połysk, nie sądzicie?
Ja mam pytanie co do systemów BLUM- są teraz szeroko polecane. Czy ktoś z was ma w swojej kuchni zamontowane jakieś systemy tej firmy? Jakby nie było, te systemy też są jakąś częścią, która pasuje do nowoczesnej kuchni.
stal, drewno i kamien...mniej więcej właśnie tak widzę nowoczesną kuchnię...zaraz wam pokażę jakieś fajne zdjęcie
jacquelynnicole.files.wordpress.com/2012/05/industrial-black-interior-2.jpg?w=480&h=640[/url]
jacquelynnicole.files.wordpress.com/2012/05/industrial-black-interior-2.jpg?w=480&h=640[/url]
Co do pytań powyżej, to moja kuchnia już stoi, dziękuję bardzo za porady. Były bardzo pomocne. Garstka wiedzy naprawdę się przydała. Przynajmniej miałem o czym z projektantem rozmawiać
U mnie takie systemy występują. Kosztują nieco więcej, ale są bezsprzecznie najbardziej funkcjonalne.Grażka1980 pisze:Zgadzam się, chociaż kuchnie w innym stylu też potrafią być funkcjonalne.
Ewans napisz coś więcej o swojej kuchni. Co tam ciekawego masz?:)
Według mnie nowoczesna kuchnia powinna być przede wszystkim ekologiczna tj. wyposażenie powinno oszczędzać energię, wodę np. z pomocą baterii bezdotykowych albo takich z armadeo.pl/kuchnia/baterie-kuchenne/baterie-zlewozmywakowe/oras-vega-bateria-kuchenna-z-obrotowa-wylewka-i-perlatorem.html]eko-przyciskiem.
Nowoczesna kuchnia? Meble na wysoki połysk, minimalizm na blacie (wszystko pochowane), wyspa, krzesła barowe, kuchenka indukcyjna, zmywarka.
Nowoczesna kuchnia? Meble na wysoki połysk, minimalizm na blacie (wszystko pochowane), wyspa, krzesła barowe, kuchenka indukcyjna, zmywarka.
Nowoczesny sprzęt, meble o prostych kształtach i akcent kolorystyczny. Dodatkowo można zamontować biokominek. Przykładowe aranżacje:

Jako dystrybutor biokominków z całego świata dostarczamy unikalny klimat i ciepło do Twojego domu, ogrodu, biura, hotelu lub restauracji.
-
Grażka1980
- Zainteresowany

Z tego co tu widzę to wiele osób ma taką samą wizję nowoczesnej kuchni. Bezwzględnie królują meble na wysoki połysk.
Prywatnie w domu mam meble z wykończeniem w połysku (białe) i powiem szczerze, że myślałam, iż będzie problem z utrzymaniem czystości. Jednak okazało się, że co prawda pod światło co jakiś czas palce widać, ale łatwo się je czyści (powierzchnia mebli jest jednolita, gładka) i nie rzuca się kurz w oczy (jak np. na rzeźbionych, drewnianych meblach). Polecam je wszystkimGrażka1980 pisze:Z tego co tu widzę to wiele osób ma taką samą wizję nowoczesnej kuchni. Bezwzględnie królują meble na wysoki połysk.
Jako dystrybutor biokominków z całego świata dostarczamy unikalny klimat i ciepło do Twojego domu, ogrodu, biura, hotelu lub restauracji.