Wybór projektu domu, proszę o opinie.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Maciej Szikur
- Początkujący

Wybór projektu domu, proszę o opinie.
Zastanawiam się nad budową domu z dachem kopertowym wielospadowym. Wiem, że w tym przypadku cena wiązania, pokrycia i robocizny będzie większa ale nie o to chodzi. Nurtuje mnie kwestia czy takie poddasze będzie funkcjonalne z racji skosów. Proszę o opinie osób mieszkających w takich domach. Jeśli to możliwe to proszę też o zobaczenie poddasza interesującego mnie projektu.
http://duda.info.pl/projekt/projekt-domu-dom-na-pag
Pozdrawiam Maciej Sz.
Pozdrawiam Maciej Sz.
-
KTH
Re: Wybór projektu domu, proszę o opinie.
chcę kupić suva dla rodziny najlepiej gdyby ktoś mi doradził jaki ma być duży czy mały drogi czy tani
z klimą czy bez i czy ma być rodzinny czy taki sobie - najlepiej gdyby mi powiedział ktoś kto takim jeździ
...
Chopie Twój dom Twoje zmartwienie zadajesz bardzo lakoniczne pytania na które mało kto zna odpowiedz jak sądzę. Weź cztery litery w troki podjedz do biura projektowego i poproś aby Ci wskazali gdzie taki dom stoi już, poproś ładnie właściciela o to by Cię wpuścił do środka na poddasze i sobie zobaczyć czy odczuwasz komfort czy dyskomfort
OPINIA RZETELNA I ADEKWATNA ZAPYTANIU
z klimą czy bez i czy ma być rodzinny czy taki sobie - najlepiej gdyby mi powiedział ktoś kto takim jeździ
...
Chopie Twój dom Twoje zmartwienie zadajesz bardzo lakoniczne pytania na które mało kto zna odpowiedz jak sądzę. Weź cztery litery w troki podjedz do biura projektowego i poproś aby Ci wskazali gdzie taki dom stoi już, poproś ładnie właściciela o to by Cię wpuścił do środka na poddasze i sobie zobaczyć czy odczuwasz komfort czy dyskomfort
OPINIA RZETELNA I ADEKWATNA ZAPYTANIU
-
Maciej Szikur
- Początkujący

Przepraszam jeśli nie sprecyzowałem do końca. Chciałem poznać tylko opinię osób, które mieszkają w domach z zadaszeniem kopertowym i wykorzystują poddasze do 'całodziennego' użytku mieszkalnego.
Oczywiście architekt wspominał, że o tym, że sam mogę sprawdzić, ale będę tam tylko chwilę.
Nawet jak usłyszę opinie ludzi, którzy tam mieszkają to fajnie byłoby znać zdanie i przemyślenia większej ilości osób.
Zamiast odpowiadać w taki sposób, to może też podzieliłbyś się swoją opinią i powiedział co subiektywnie sądzisz, byłbym wdzięczny.
Oczywiście architekt wspominał, że o tym, że sam mogę sprawdzić, ale będę tam tylko chwilę.
Nawet jak usłyszę opinie ludzi, którzy tam mieszkają to fajnie byłoby znać zdanie i przemyślenia większej ilości osób.
Zamiast odpowiadać w taki sposób, to może też podzieliłbyś się swoją opinią i powiedział co subiektywnie sądzisz, byłbym wdzięczny.
-
JacekKowalski
- Zainteresowany

Jak zacząłem czytać Twój temat to myślałem, że masz na myśli porterówkę z 4 spadowym dachem+ okna dachowe ewentualnie jakąś pojedynczą lukarnę.
W przypadku Twojego projektu sądzę, że wnętrze nie będzie ograniczone przez kształt dach, zresztą może być to nawet atutem(szafki, schowki itp. itd)
Poza pokój z tarasem/balkonem i oknem balkonowym w sam raz na sypialnie.
W przypadku Twojego projektu sądzę, że wnętrze nie będzie ograniczone przez kształt dach, zresztą może być to nawet atutem(szafki, schowki itp. itd)
Poza pokój z tarasem/balkonem i oknem balkonowym w sam raz na sypialnie.
Pozdrawiam
-
Basiabarbara
- Początkujący

Mogę powiedzieć to z własnego doświadczenia, że takie poddasze będzie funkcjonalne
U nas była inna kwestia bo po kilku latach od budowy domu wzięliśmy się za remont i przystosowanie poddasza do użytku(wcześniej mieliśmy tam jedno wielkie składowisko rzeczy). Nakład pracy był dość duży ale uzyskaliśmy dzięki temu sypialnie i schowek 
Zresztą jak jeszcze nie wybudowałeś domu to architektek zapewne może dostosować każdy projekt do Twoich upodobań. Pogadaj z nim na ten temat
Zresztą jak jeszcze nie wybudowałeś domu to architektek zapewne może dostosować każdy projekt do Twoich upodobań. Pogadaj z nim na ten temat
- urokdrewna
- Początkujący

- Kontakt:
Twój projekt to typowy projekt poddasza funkcjonalnego. A co za tym idzie będzie FUNKCJONALNE.Maciej Szikur pisze:Zastanawiam się nad budową domu z dachem kopertowym wielospadowym. Wiem, że w tym przypadku cena wiązania, pokrycia i robocizny będzie większa ale nie o to chodzi. Nurtuje mnie kwestia czy takie poddasze będzie funkcjonalne z racji skosów. Proszę o opinie osób mieszkających w takich domach. Jeśli to możliwe to proszę też o zobaczenie poddasza interesującego mnie projektu.
Pozdrawiam Maciej Sz.