Uwaga na certyfikaty.
Moderator: konsultant BuildDesk
Uwaga na certyfikaty.
Od dłuższego czasu zaczęły pojawiać się certyfikaty różnego rodzaju: rzetelny wykonawca, solidna Firma, godny polecenia i.t.d.
Co o tym sądzicie ?
Jakie inne pseudo nazwy do Was trafiły ?
Czy reklamodawcy mogą wykorzystywać naiwność klientów ?
Pozdrawiam Waldek
Co o tym sądzicie ?
Jakie inne pseudo nazwy do Was trafiły ?
Czy reklamodawcy mogą wykorzystywać naiwność klientów ?
Pozdrawiam Waldek
Re: Uwaga na certyfikaty.
Jeżeli jest to certyfikat wydany np. przez Izbę Rzemiosła to jest to jedyny i pewne w 99% zaświadczenie o kwalifikacjach wykonawcy. Reszta to dowolnie mieszane nazewnictwo nie mające nic wspólnego z rzeczywistymi umiejętnościami.
sławek
-
Melting_SA
najlepszy wg nas jest CERTYFIKAT RZETELNEJ FIRMY wiadomo kogo.
Żeby być rzetelną firmą wystarczy płacić abonament nie ważne czy czy okradasz klienta czy też nie, jakby nie było to najlepsza ściema na rynku wśród wykonawców i firm.
Jakość usług,wiarygodność i wiedza techniczna oraz gwarancja na usługi powinna też być certyfikowana a nie abonament miesięczny.
Żeby być rzetelną firmą wystarczy płacić abonament nie ważne czy czy okradasz klienta czy też nie, jakby nie było to najlepsza ściema na rynku wśród wykonawców i firm.
Jakość usług,wiarygodność i wiedza techniczna oraz gwarancja na usługi powinna też być certyfikowana a nie abonament miesięczny.
-
kasienka88
- Początkujący

a co z certyfikatem Rzetelna firma?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Kupuje coś takiego, raczej nierzetelna firma. Rzetelna, by się raczej wstydziła płacić za certyfikat. Na rzetelność się pracuje latami.
Miszczu a gdzie link do strony ? zapomniałeś tym razem ?gracjanxx pisze:Moja firma posiada ważny i sprawdzony certyfikat iso, tak ważny dla wielu branż: kosmetycznej, budowlanej, medycznej....
Znam dobrą firmę która organizuje takie szkolenia, indywidualnie zaprojektowane na indywidualne oczekiwania i potrzeby klienta.
Pozwala on zdobyc większe zaufanie klienta do mojej działalności, ponieważ oferuję tylko profesjonalne i sprawdzone usługi
polecam
p.s. na tym forum na pseudo reklamy już coraz mniej ludzi się nabiera
Ważniejsze dla klientów od tego czy firma płaci terminowo rachunki jest to jaką opinie ma o niej inny klient. To właśnie w przeciwieństwie do Rzetelnej Firmy oferuje http://www.pok.pl/
-
AmadeuszDeusz
- Początkujący

Ja ufam certyfikatom rzetelnej firmy. dzieki temu mam gwarancje ze firma nie ma dlugów i nie będzie akcji ze np. kupie podłogi za 20 tysięcy a oni nagle znikna z moja kase. Znajomi mieli ostatnio taką akcje przy wykańczaniu domu
Certyfikat rzetelnej firmy świadczy tak jak pisze mój przedmówca, o tym, że firma działa uczciwie. Ale nie każda firma musi go mieć oczywiście. Znam firmy bez tego certyfikatu mające doskonałą opinię. Jednak zatrudniając firmę, nie z polecenia, lepiej wziąć taką, która ten certyfikat ma.