Jaki kolor ścian do sypialni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki kolor ścian do sypialni?
Do sypialni ciekawym kolorem może byc jasny lub ciemny fiolet - jak kto woli. Bardzo dobry efekt mozna uzyskac farbą Flutex 5 od Fluggera.
-
jolkajolantakram
- Początkujący

Podobno najlepiej niebieski na ściany, bo relaksuje i obniża ciśnienie 
Do paneli bardzo dobra jest ta farba:
http://flugger.pl/Farby/Do_wnetrz/Farby ... 2020).aspx
Oczywiscie to zależy od gustu, ta farba jest w półmacie, w ofercie mają też inne rodzaje.
http://flugger.pl/Farby/Do_wnetrz/Farby ... 2020).aspx
Oczywiscie to zależy od gustu, ta farba jest w półmacie, w ofercie mają też inne rodzaje.
A może zamiast farby kolorowe fototapety? Firma Minka ma w swojej ofercie bogaty wybór ekologicznych tapet, które nie tylko są naturalne ale również łatwe w montażu. Spośród wielu propozycji możecie znaleźć najmodniejszą w tym sezonie miętę oraz motyw marynistyczny. Delikatne wzory i jasne kolory to coś, co przygotowaliśmy specjalnie dla tych ceniących klasykę
Więcej inspiracji znajdziecie na www.minka.pl

Ekologiczne dekoracje do wnętrz
Wg mnie kolory zimne najbardziej pasują, do tego jakieś kremowe, beżowe lub inne cieplejsze, ale pastelowe odcienie. Pasują także kolory ciemne, choć osobiście nie chciałbym mieć w sypialni nic zbyt ciemnego.
Mnie by takie wzorzyste tapety nie bardzo pasowały w sypialni. Jakiś drobny wzór to tak, ale duże grafiki to już nie mój styl.Generalnie ja pójdę w szarości i biele, złamane jakimś intensywniejszym kolorem w dodatkach, Tu mam wizję albo fioletu albo turkusu - z tym ze turkus to już może być za zimno.
Wydaje mi się, że fiolet może być zimniejszym odcienie. Turkus to połączenie zieleni i niebieskiego, fiolet niebieskiego i czerwieni. Zarówno czerwień jak i zieleń to odcienie ciepłe, więc możesz sobie odpowiednio dobrać tak wymieszany "turkus" czy "fiolet" aby Ci odpowiadał.
Mi osobiście bardziej w sypialni leży fiolet, ale to Twój dom i Twoja decyzja.
Mi osobiście bardziej w sypialni leży fiolet, ale to Twój dom i Twoja decyzja.
W sypialni razem z żoną postanowiliśmy postawić na biel. Kojarzy nam się z świerrzością i czystością pomieszczenia. Wystarczy jedynie dobrze dobrac meble żeby całość prezentowała się dobrze.
Też myślę, że biały do sypialni jest okej 
Pasuje w sumie do wszystkiego.
Ja z kolei mam kolor fioletowy, jasny i jestem bardzo zadowolony
pozdrawiam
Pasuje w sumie do wszystkiego.
Ja z kolei mam kolor fioletowy, jasny i jestem bardzo zadowolony
pozdrawiam
Ja bym się jednak wzbraniała przed czarnym kolorem na ścianie. Pokój może stać się przygnębiający i dosyć ciężko będzie go rozjaśnić dodatkami. Ja w swojej sypialni mam 3 turkusowe ściany, a na jednej położona jest tapeta w podobnej kolorystyce. Pokój nie jest ani bardzo jasny, ani ciemny. Ma za to moim zdaniem pewien wyraz i charakter.
Do tego dobrałam różne dodatki, np. białe i różowe.
czarny kolor to chyba najgordsza mozliwa opcja. ja bym postawil, jesli jest to duze wnetrze, na taki gleboki brudny niebieski polaczony z szarosciami.
To fakt,pytania odnośnie pasujących kolorów bardzo często są zbyt ogólne i ciężko udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Wszystko dobieramy na zasadzie naszego gustu,warto wstawić też zdjęcia na forum abyśmy zobaczyli pokój,kolor podłogi czy mebli. Każdy szczegół ma znaczenie.
meble online.
-
Ewelinka111
- Początkujący

Gdzieś czytałam , że najlepszy jest fioletowy. Ja mam niebieski i do tego nad łóżkiem fototapetę. Swoją kupiłam tutaj http://www.pictory.pl/ Polecam
-
PiotrNiski
- Zaawansowany

a może właśnie wrzosowy
delikatny kolor a przy tym nie razi w oczy i dodatkowo uspokaja 
-
Atlantic Polska
- Zainteresowany

- Kontakt:
Ja bym postawił na pastelowe barwy, najlepiej szary w różnych odcieniach, kawa z mlekiem czy grafitowy. W sypialni kolory powinny być wyważone, nie mogą być za jasne, gdyż nie będzie to naturalne dla odpoczynku nocnego. Takie pastele są właśnie wyważone.