Wszystko o kanalizacji i odwodnieniu. Dział poświęcony poradom na temat najnowszym rozwiązaniom technologicznym związanymi z kanalizacją, drenażem i oczyszczaniem ścieków.
Razem z meżem zastanawiamy sie nad ogrzewaniem podłogowym , natrafiłam na stronę ihouse.pl/news/detal/ogrzewanie-podlogowe-czy-warto-w-nie-zainwestowac/233/1 poczytałam i mam juz troszkę informacji na ten temat .Muszę wiedzieć bo to ja nalegam na takie ogrzewanie i nie chcę mieć później wymówek.
Sprawdź czy rury grzewcze nie są zapowietrzone, czeto tak jest powietrze blokuje i ciepła woda nie dociera tam gdzie powinna. Wstaw też dodatkowe odpowietrzniki w instalacji.
Polecam dobrego serwisanta we Wrocławiu p.Radka, robił mi instalacje w mieszkaniu, jest bardzo solidny i niedrogi. jak coś to numer telefonu do niego. Tel 504-345-645
Chyba nie do końca wszyscy doczytali pytanie. 6odp i tylko 2 w temacie.
Na miejscu przyszłych inwestorów zapisywałbym sobie numery tel które są ogłaszane w postach przy problemach z instalacjami na przyszłość. W celu omijania ich. Pokazuje to stosunek do klienta.
Odnosnie problemu to już pewnie nie aktualny ale powody mogą być rożne:
- układ otwarty i zapowietrzona podłogówka
- źle zamontowany zawór
- za duża pentla podłogowni
i cala masa innych których nie sposób stwierdzić bez oględzin.
Sprawdz czy przez ,,pętle,, która Ci nie grzeje jest przepływ , odkreć oba końce i kmpresorem przedmuchaj instalacje
A po 2 , czy pompka jest na tyle wydajna ze ,,przepchnie ,, wodę przez podłogówkę??