Materiały budowlane z marketu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
aseba
- Zaawansowany

Re: materiały budowlane z marketu
Ceny tych samych produktów co w każdym innym sklepie są takie same,ba nawet wyższe... Temat rzeka,a wiem bo sprawdziłem np na płytkach!? A w dodatku ogólny brak zainteresowania klientem,nie mówiąc już o własnym załadunku. Biedronka do najtańszych tez nie należy... Ogólnie jestem na NIE! Zaczynam spotykać się z opinią typu " Jedźmy do castoramy tam dostaniemy wszystko..." Ok,to jest dobre jak Kowalski robi remont łazienki i sadzi krzewy w ogrodzie za jednym machem,do tego w tym samym czasie robi np ogrodzenie i np ma zamiar umyć samochód (zamierza kupić myjkę)..... to fakt,że ciężko jest kupić w sklepie z napędami do bram płytki???! 
nie sądzę żeby takie materiały z marketu były pewne.Z resztą zapytaj się każdej firmy budownalej i remontowej. Te które pracują na porządnych materiałach, np malhaus.pl raczej nie zaopatrują się w bubel z marketu. Przynajmniej ja mam takie zdanie.
-
WeldsystemSklep
- Początkujący

Wszystko zależy od konkretnego marketu,ponieważ te specjalistyczne które zajmują się budownictwem i materiałami z pewnością mają u nas większy limit zaufania niż np materiały budowlane kupowane w Lidlu czy Biedronce.
Tu się zgodzę zdecydowanie, natomiast ja w ogóle bym się kierował zaufaniem do jakiegoś producenta materiałów budowlanych. Kupowałem niedawno zestaw elektronarzędzi firmy Tryton, w marketach trudno ich znaleźć, więc najpierw szukałem gdzie oni są w ogóle dostępni, potem decydowałem się na jakiś najbardziej zaufany sklep. Oczywiście cena też jest ważna, nie powiem, że nie.WeldsystemSklep pisze:Wszystko zależy od konkretnego marketu,ponieważ te specjalistyczne które zajmują się budownictwem i materiałami z pewnością mają u nas większy limit zaufania niż np materiały budowlane kupowane w Lidlu czy Biedronce.
-
Kamaonline
- Aktywny

- Kontakt:
No właśnie w tym rzecz,że każdy patrzy na cenę i wybiera się do marketu,a przecież na dobrą sprawę taniej materiały budowlane kupimy w sklepach internetowych które się tym zajmują,wiem to z własnego doświadczenia.
Bardzo często zdarza się że większość materiałów budowlanych,poza tymi "w promocji" w marketach jest dużo droższa niż w normalnych składach budowlanych poza tym często brak jakiejkolwiek obsługi uniemożliwia zakup czegokolwiek
Tu Kolega trafił w sedno sprawy. Duże markety budowlane, są najczęściej nastawione na naiwniaków, których później "obdzierają ze skóry". Jedna czy dwie promocje i kiepska obsługa dopełniają reszty.
Warto częściej zaglądać do wyspecjalizowanych sprzedawców, którzy nie tylko doradzą, ale też mają towar lepszej jakości w dobrej cenie!
Warto częściej zaglądać do wyspecjalizowanych sprzedawców, którzy nie tylko doradzą, ale też mają towar lepszej jakości w dobrej cenie!
Jeśli miałbym na poddasze dać 15 cm wełny "markowej" a w tej samej cenie będę miał 30 cm wełny hipermarketowej to uważam, że należało by się nad tym zastanowić.
Jeśli szukasz dobrego tynku to olej markety i wybierz zakupy drogą elektroniczną. Polecam Ci z czystym sumieniem malfarb.pl Świetne ceny i najwyższa jakość. Nie znam osobiście niezadowolonej osoby a polecałem już wielu.daniel_244 pisze:co sadzicie o tanich materiałch z marketu(nomi, obi itd)np kleje do płytek gładzie tynki, robił ktoś z was tymi materiałami.prosze o pomoc bo musze sporo tego kupic i nie wiem czy sa dobrejezeli te tanie matriały nie zabardzo to prosze o pomoc w doborze kleju do tarakoty, gładzi
Co do samej obsługi to racja- często jest po prostu niekompetentna i stąd takie zakupy w marketach zniechęcają,kiedy sami musimy się domyślać wielu rzeczy. Co innego w przypadku sklepów internetowych,gdzie jednak zawsze można liczyć na fachową pomoc.
Ja kupuje jedynie w sprawdzonych miejscach, np. materialybudowlanekrokowa.pl. To całkiem w porządku market budowlany, mamy dużo materiału od nich w przystępnych cenach, warto zerknąć do oferty.
-
ogrodzenia-brygada99
- Początkujący

Oprócz marketów warto również szukać tańszych i dobrej jakości materiałów budowlanych w sklepach internetowych o czym mowa powyżej, dzięki temu oszczędzimy również czas.
-
MarekMarkot
- Początkujący

Ok, a może z internetu warto? takie materiały jak lina poliamidowa w dodatku w każdej długości, pocięta na jaką długość chcemy może być lepszym rozwiązaniem.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Moim zdaniem lepiej kupić materiały ze sprawdzonego źródła. Cena nie może być przecież jedynym wyznacznikiem podczas budowy domu. Ja zamawiałem materiały budowalne oraz chemię gospodarczą z olexdystrybucja.pl. Gwarantują szeroki wybór produktów i atrakcyjne ceny.
-
daniel.sarecki
- Początkujący

Re: Materiały budowlane z marketu
Drobne rzeczy z marketu to i owszem ale przy większych inwestycjach to najlepiej w jakimś lokalnym składzie budowlanym kupować.