Czy akcesoria firmy Klober są dobrej jakości?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
laik
Czy akcesoria firmy Klober są dobrej jakości?
W zwiazku ze na rynku jest dużo producentów mam pytanie.Czy akcesoria dachowe firmy Klober są dobrej jakości ?
-
Lena Viskari
- Początkujący

Wcale nie sa najlepsze. Sa rozreklamowane i tyle. I tanie (ciekawe gdzie produkowane?).
Akcesoria firmy SK Tuote albo inaczej wywietrzniki Vilpe bija je na glowe jakoscia i gwarancja niezawodnosci. Wiem, bo porownywalam osobiscie Klobera z Vilpe, robilismy na nich wiele testow. Sa dobrzy ale do doskonalosci jeszcze daleko.
Ale Vilpe jest drozsze, stad wielka popularnosc Klobera na rynku polskim. Tylko czy warto oszczedzac na krotka mete?
Pozdrawiam
Akcesoria firmy SK Tuote albo inaczej wywietrzniki Vilpe bija je na glowe jakoscia i gwarancja niezawodnosci. Wiem, bo porownywalam osobiscie Klobera z Vilpe, robilismy na nich wiele testow. Sa dobrzy ale do doskonalosci jeszcze daleko.
Ale Vilpe jest drozsze, stad wielka popularnosc Klobera na rynku polskim. Tylko czy warto oszczedzac na krotka mete?
Pozdrawiam
jakosc jest bezcenna i mowi sama za siebie
Re: Witam
Na jakiej podstawie wydajesz taką opinie Piotrze O.? Właśnie mam odmienne zdanie. Nie są najlepszej jakości. Zresztą generalnie elementy z tworzywa sztucznego na dachu to małe nieporozumienie.Piotr.O pisze:Są bardzo dobrej jakosci to jedna z największych firm produkujących akcesoria dachowe . jhakośc jest tutaj ściśle związana z ceną. Pozdrawiam Piotr
-
Lena Viskari
- Początkujący

Re: Witam
A tu sie nie zgadzam. Kominek Vilpe Vent i wiekszosc naszych akcesoriow dachowych sat wykonane z polypropylenu metoda wtryskowa (sama obserwowalam produkcje), czyli wszystko wychodzi w jednej czesci, brak zlaczy a to gwarantuje szczelnosc produktu. No i jesli na dachach finskich przy temperaturach siegajacych -30 akcesoria te nie pekaja ani nie rozpuszczaja sie przy temperaturze +40 i wiecej (mowie o temperaturze realnej srodowiska , nie laboratoryjnej + 120) to nie widze tu zadnego powodu do niepokoju. Jest pewnosc, ze polypropylen (bezpieczny rowniez dla srodowiska) nie zardzewieje po kilku latach. Tu sprawdzily sie od wielu lat.Raina pisze:Na jakiej podstawie wydajesz taką opinie Piotrze O.? Właśnie mam odmienne zdanie. Nie są najlepszej jakości. Zresztą generalnie elementy z tworzywa sztucznego na dachu to małe nieporozumienie.Piotr.O pisze:Są bardzo dobrej jakosci to jedna z największych firm produkujących akcesoria dachowe . jhakośc jest tutaj ściśle związana z ceną. Pozdrawiam Piotr
Przynajmniej procent reklamacji akcesoriow SK Tuote jest niemal zaden. Czyli jednak cena i dobry produkt mowia najlepiej za siebie, nie huczne reklamy. Ale to juz inny temat.
jakosc jest bezcenna i mowi sama za siebie
-
runcajs1967
- Aktywny

-
dachyonline
- lubie spamować
- Kontakt: