Nowe stare ściany,
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
dilettante
- Początkujący

Nowe stare ściany,
Chciałabym prosić o rady dotyczące zmiany wyglądu ścian, których po prostu nie znoszę ( są obite panelami - dołączę zdjęcie). Czy zna ktoś jakiś sposób na tanią, efektowną zmianę? Z góry dziękuję. :)

Re: Nowe stare ściany,
Jak dla mnie to najlepiej zerwać całość i zdecydować się już na coś bardziej konkretnego na lata. Nie wiem, może kamień dekoracyjny? Fajnie będzie wyglądał w sypialni - elegancko i stylowo. Wybór wzorów jest ogromny - ja u siebie mam model Albero - jasne ściany w sypialni to podstawa, szybciej się rano wstaje 
-
dilettante
- Początkujący

-
ilustracja
- Zainteresowany

Zależy czy chcesz radykalnej zmiany czy nie.
Jeśli nie, to pomaluj na biało, jak już ktoś podrzucił - będziesz miała Skandynawię.
A jak nie, to zostaje zerwanie wszystkiego i pomalowanie ściany.
Jeśli nie, to pomaluj na biało, jak już ktoś podrzucił - będziesz miała Skandynawię.
A jak nie, to zostaje zerwanie wszystkiego i pomalowanie ściany.
ja tez proponowalabym pomalowanie desek, na jasny kolor

-
maryska_projektuje
- Początkujący

- Kontakt:
jezeli nie chcesz zrywac paneli to mozesz nalozyc okleine ale to wychodzi dosyc drogo. mysle ze fajnym pomyslem jest pomalowac je na bialo i nalozyc jakas tapete samoprzylepna http://sweethomesklepik.pl/pl/p/TAPETA- ... LEPNA-/304 ta jest ladna i pasuje na biale panele. 
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
Swoją ścianę możesz zmienić na przykład poprzez przemalowanie paneli na jakiś wiosenny kolor. Zastosować możesz farbę podkładową KABE SPIN, a następnie nanieść farbę lateksową PROLATEX, która utworzy trwałą powłokę i będzie cieszyć Twoje oko przez wiele lat!
Jedną opcją jest pomalowanie tych desek i tu obstawiam kolor biały, lub zerwać to i zrobić np fajny kamień na ścianie. Druga opcja znacznie droższa ale bardziej odświeży pomieszczenie.
- typowyseba
- Początkujący

Ja to bym pomalował na biało dodał kolorowe dodatki np. czerwone lub fioletowe (w sumie do białego każdy kolor pasuje) i po sprawie.
-
MeblezKrakowa
- Aktywny

- Kontakt:
Pomysł aby połączyć biel z dodatkami czerwieni jest bardzo dobry i moim zdaniem również warto się nad tym zastanowić. Ewentualnie gładź która ostatnio znowu wraca do łask,co także nie wydaje się złym pomysłem jako dekoracja ścian.
meble ręcznie wykonywane.
Klinkieryt swoim wyglądem przypomina starą cegłę, więc będzie nowe i stare w jednym
.
-
MeblezKrakowa
- Aktywny

- Kontakt:
Racja,generalnie rzecz biorąc imitacja cegły na ścianach jako ten główny motyw ozdobny jest teraz bardzo popularny i modny. Akurat poddałem propozycję gładzi bo mi osobiście podoba się to rozwiązanie,cenowo nie wychodzi drożej.
meble ręcznie wykonywane.
Ja to nie wiem wydaje mi się że takie wnętrza się nie sprawdzają...zwłaszcza jak chce się mieć zwierzaki itp......
Zdobywam wiedzę, nie siedzę!
Na pewno wszystko zerwać, a na to.. może tapeta?