białe plamy na murku...

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

SMYQ
Początkujący
Początkujący

białe plamy na murku...

Post autor: SMYQ »

Witam. Na początku - wiem, że nie pasuje on do tematu tego działu forum, ale nie wiedziałem gdzie go napisać, więc z góry przepraszam. Chciałbym przedstawić swój problem... na moim murku, w ogrodzeniu, na cegle wychodzą białe plamy, zapewne jest to wapno z zaprawy... okropnie szpecące i niczym nie dające się usunąć. Próbowaliśmy różnych środków, ale to zawsze wracało. Może ktoś sie spotkał z takim samym problemem lub wie jak temu zaradzić. Chętnie zapoznam się ze wszystkimi propozycjami. Załączam zdjęcie kawałków murka. Z góry dziękuję za odpowiedź.

[img=http://img378.imageshack.us/img378/3449/dscn2514rl2.th.jpg]

[img=http://img98.imageshack.us/img98/7421/dscn2515it8.th.jpg][/img]

fruzin
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fruzin »

folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji

SMYQ
Początkujący
Początkujący

Post autor: SMYQ »

Dziękuję za linka sporo sie od niego dowiedziałem, ale... tam jest opisane jak nie popełnić błędu, ale on już chyba został popełniony... i prosiłbym o sugestie jak go naprawić. Powiem jeszcze, ze po jednej stronie murku jest spora warstwa ziemi, a działka jest skierowana pod kątem, wiec cała woda spływa na ten murek. Trzeba byłoby czymś zabezpieczyć, ale czym? A jak to już będzie załatwione to jak potem doprowadzić tą cegłę do normalnego stanu?

fruzin
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fruzin »

Po pierwsze musisz odciąć się od wody w ziemi. Dopiero później możesz próbować usunąć naloty wapienne.
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”